Kleding recycling: WE start actie voor Leger des Heils

Dames met een overvolle kledingkast kunnen vanaf deze week bij WE hun steentje bijdragen aan kleding recycling. De modeketen is een samenwerking gestart met Reshare, het inzamelproject van het Leger des Heils. Door shoppers de mogelijkheid te bieden om hun kleding een tweede leven te geven, hoopt We de circulaire fashion industrie te stimuleren.

Kleding recycling, een must!

Kleding recycling

In Nederland wordt jaarlijks 400 miljoen kilo textiel weggegooid. 80 % hiervan wordt verbrand. Zonde! Zeker als je weet wat er allemaal komt kijken bij de productie van kleding, met name van katoen, en welke effecten dit heeft op mens en milieu. Winkelketen WE is zich ook bewust van deze effecten en stelde een duurzaamheidsmissie op: WE Care. De kleding recycling voor het Leger des Heils is onderdeel van deze missie. Het programma draagt bij aan de financiering van het hulpaanbod van het Leger des Heils.

Lees ook: 10 tips waarmee je zonder moeite verduurzaamt

Doelstellingen WE Care

Naast de mogelijkheid voor kleding recycling, heeft het modehuis nog een aantal andere doelstellingen opgesteld:

  • alleen nog maar duurzaam katoen vanaf 2021
  • reductie van restafval
  • alleen nog diervriendelijke materialen in de collectie

Joris Aperghis, CEO van WE Fashion Europe: “Ons uiteindelijke doel is mode verduurzamen door met stakeholders de juiste balans te vinden tussen mens, milieu en economisch belang. We draagt haar verantwoordelijkheid en wij vinden dat iedereen erop moet kunnen vertrouwen dat wij producten maken met respect voor mens en milieu. Nu en in de toekomst.”

Hoe werkt Reshare?

  1. Vul een tas met kleding van WE fashion die je niet meer draagt en breng hem naar de dichtstbijzijnde WE store.
  2. Wees niet bescheiden, niets is te klein voor recycling: zelfs sokken kunnen worden hergebruikt.
  3. De tas met kleding wordt door WE naar het magazijn van Reshare gestuurd. Items die nog gedragen kunnen worden krijgen een ‘nieuw thuis’, de rest wordt gerecycled.