Kindermode 2021: online jongens- en meisjeskleding shoppen

Nu we weer naar school mogen, wil je er als hippe peuter, kleuter of tiener natuurlijk wel een beetje trendy bijlopen! Wat zijn musthaves, waarmee je de blits maakt op het schoolplein? En hoe combineer je verschillende items tot de perfecte outfit? Wij hebben de kindermode 2021 voor je op een rij gezet. 3 tips om online te shoppen voor jongens- en meisjeskleding.

Kindermode 2021

Kindermode 2021 is een ruim begrip. Het omvat alle items waarmee je trendy voor de dag komt: T-shirts, truien, broeken, jassen, rokken, jurken, schoenen en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Meisjesmode zit dit jaar voor met kleuren en details. Voor de jongens houden we het bij de klassieke denimtrend. We hebben deze én alle andere tips voor je verzameld.

#1 Voorjaarsmode voor meiden

Kinderkleding 2021 - meidenmode

‘Girls just wanna have fun’ is in de kindermode 2021 actueler dan ooit. De meidenmode zit namelijk bomvol met kleurtjes en details. De print-op-print trend is bijvoorbeeld terug van weggeweest en ook qua items maken we het lekker girlie: gekleurde jurkjes met pailletten, shirts met toffe prints en schoenen met lichtjes bijvoorbeeld. Qua broeken zien we een combinatie tussen een fashion statement en comfort. Flared pants van joggingstof bijvoorbeeld. Het liefst in een lekkere knalkleur!

#2 Voorjaarsmode voor jongens

Jongensmode 2021

Jongens pakken het iets bescheidener aan in 2021. Zij gaan massaal voor de klassieke denimtrend. Dit kan een broek zijn, maar ook een spijkerjasje of een combinatie van beiden. Qua kleuren zien we bij jongens kleding veel aardse tinten: groen, geel, bruin en pastelkleuren. De schoenen zijn sportief en mogen wel een toffe kleuruitspatting hebben: hippe sneakers in een felle kleur.

Leestip: Online kleding passen met je eigen 3D avatar

#3 Duurzame kindermode 2021

biologisch katoen

Duurzaamheid is al lang geen trend meer, maar de norm. Dit geldt ook voor kleding, of eigenlijk juist voor kleding! We geven onze items graag een tweede leven en tweedehands shoppen is geen schande, maar iets om trots op te zijn. Veel kinderkledingmerken doen dan ook hun best om te verduurzamen. Ze recyclen hun stoffen of werken met duurzaam katoen. Zo heeft H&M bijvoorbeeld een collectie met het Better Cotton Initiative keurmerk en zo zijn er tal van kledingshops die stappen zetten voor een groenere wereld. Je kunt duurzame kleding herkennen aan een keurmerk op de webshop.