Het trouwkostuum voor de man – tips & trends

Staat jullie huwelijk in het najaar van 2020 gepland? Dan heb je waarschijnlijk nog een hoop te regelen. De locatie, de genodigden, getuigen, de muziek, de bruidsjurk en een pak voor de bruidegom. Het trouwkostuum voor de man lijkt soms van ondergeschikt belang, terwijl het juist zo’n belangrijke eyecatcher is naast de stralende bruid! Wat zijn de trouwpak trends van najaar 2020?

Foto: Isaac Quesada

Het trouwkostuum voor de man

Trouwpakken zijn er in verschillende soorten, kleuren en stijlen. Wat is stijlvol op een herfstbruiloft? Hoe match je met de bruid, zonder dat je de jurk hebt gezien? En wat zijn de 2020 trends voor het heren trouwkostuum? Alle tips & trends die je nodig hebt om op de grote dag flawless voor het altaar te staan.

Twee- of driedelig trouwpak?

Als bruidegom draag je bij voorkeur een driedelig pak. Het trouwkostuum voor de man moet speciaal zijn op deze bijzondere dag. Je best man en mannelijke gasten worden wel geacht om in een tweedelig pak te komen, zodat jij alle schijnwerpers pakt in met je chique look.

Strik of stropdas?

Of je op je trouwdag een strik of stropdas draagt is afhankelijk van je pak en van je persoonlijkheid. Bij een driedelig trouwpak, kan beiden heel leuk staan. Draag je een effen pak? Maak dan een leuke eyecatcher van je strik of stropdas, met een opvallende kleur of print.

Leestip: 12 kado ideeën als je 10 jaar samen bent ❤️

2020 trouwpak trends

Regel nummer 1 bij het vinden van het juiste trouwpak is: draag vooral waar jij je lekker in voelt! De 2020 trends zijn erg divers. Zo is er voor elk stijltype wel een trendy pak te scoren voor de grote dag. Dit zijn de 3 populairste trouwpak trends voor herfst/winter 2020:

1. Een geruit trouwpak

Het trouwkostuum voor de man met ruitjesprint

De ruitjesprint is helemaal terug op bruiloften! Met name in de herfst/winter-mode zien we de print veel. Perfect voor jullie herfstbruiloft dus! Kies voor casual blauw of grijs, of knal met een opvallende kleur.

Foto: Євгенія Височина

2. Mix & match met stoffen

Verschillende stoffen voor je trouwpak - 2020 trend

Nieuw dit jaar is de mix & match-trend met stoffen. Een satijnen pantalon met een jasje in ribstof erboven bijvoorbeeld, of een klassieke broek met een jasje van linnen met wol. Deze look geeft het trouwkostuum voor de man een unieke twist. Om het niet te bont te maken, kun je het best voor pastelkleuren kiezen. Zo weet je zeker dat je matcht met de witte jurk van jouw bruid.

Foto: Giorgio Trovato

3. Een klassiek trouwpak

Een klassiek trouwpak

Het klassieke trouwpak is ook nog steeds een stijlvolle en trendy look dit najaar. Chique en traditioneel. En wie het klassieke trouwkostuum voor heren een eigen twist wil geven, combineert hem met een opvallende strik, stropdas of schoenen!

Foto: Lawrence Suzara