Help, zo ben je razendsnel van warmtebultjes af!

HITTEGOLF ☀⛱!! En dat betekent zon, zee, strand en cocktailtjes maar ook warmtebultjes. Op zich geen ramp, want eenmaal afgekoeld trekken ze vaak snel weer weg maar ze kunnen wel enorm jeuken en zeg nou zelf: die rode plekjes zijn ook niet echt charmant! Wat kun je er tegen doen?

Tips tegen warmtebultjes

warmtebultjes

Komt deze foto je bekend voor? Dan heb je waarschijnlijk regelmatig last van warmtebultjes. Niks ernstigs gelukkig, maar wel erg vervelend. Gelukkig zijn er een paar tips en tricks die helpen tegen deze vervelende jeukende uitslag. We hebben ze voor je op een rijtje gezet.

  1. Stay cool

Houd je huid koel en droog. Vermijd warmte en vochtige plekken zo veel mogelijk en voorkom dat je gaat zweten. Je benen over elkaar? NIET DOEN! Ga lekker in de schaduw zitten of (nog beter) in een door airco gekoelde ruimte.

  1. Geef ze van katoen!

Houd je huid ook droog en fris met luchtige kleding. Katoen is het beste. Nylon en badkleding een no go. Met goede kleding voorkom je wrijving en huidirritatie.

Allergisch? Kies voor katoen!
  1. Vette shit tegen warmtebultjes

Gebruik geen vette crèmes, zoals vaseline, uierzalf en Nivea. Hiermee smeer je je huid dicht, waardoor deze niet kan ademen en last van de warmte krijgt.

  1. Body 2 body

Probeer zo min mogelijk huid op huid contact te hebben, zoals je bijvoorbeeld hebt wanneer je je blote benen over elkaar slaat of als je op je zij slaapt zonder dat je een broek draagt. Rokjes kan je op hele warme dagen dus beter even in de kast laten hangen. Jumpsuit of linnen broek: top idee!

warmtebultjes: niet je benen over elkaar

Leestip: Help! Panty’s die niet kapot gaan – geen ladders en draadjes

  1. Even geen soapies

Houd je huid goed schoon, maar probeer zeep en douchegel zo veel mogelijk te vermijden. Hiervan droogt de huid uit, wat op zijn beurt weer voor extra irritatie kan zorgen!

  1. SauNEE!

Even niet naar het zwembad en de sauna. Dit zijn warme en vochtige omgevingen, waarvan je extra klam wordt en gaat zweten.

  1. Menthol tegen warmtebultjes

Toch warmtebultjes gekregen? Verkoelende producten kunnen de jeuk verminderen, bijvoorbeeld talkpoeder met menthol of mentholgel: een echte aanrader!!

Warmtebultjes: gebruik menthol gel of talkpoeder