Help, zo ben je razendsnel van statisch haar af!

De verwarming mag weer een graadje hoger. Heerlijk om lekker onderuit gezakt op de bank te hangen in de koude herfst- en winterdagen, maar voor onze coupe is het geen aanrader. Heb jij ook zo last van statisch haar na het föhnen of bij het afdoen van je sjaal? Hier een paar tips & tricks!

Hoe ontstaat statisch haar?

Statisch haar is eigenlijk een wrijving tussen negatief geladen deeltjes en positief geladen deeltjes. Als je haar te veel negatief geladen deeltjes heeft wordt het statisch en gaat het alle kanten op staan. Vooral in het najaar kun je hier veel last van hebben omdat je haar dan niet genoeg vocht krijgt.

Voedende shampoo en conditioner

Droog haar wordt snel statisch. Gebruik vochtinbrengende producten, zoals een voedende shampoo of conditioner. Voedt je haar daarnaast één keer per week met een hydraterend haarmasker.

Borstels tegen statisch haar

Gebruik een borstel van nylon en zwijnenhaar, geen plastic of metaal. Om ervoor te zorgen dat je haar nog minder snel statisch wordt, spuit je eerst wat haarlak op de borstel voordat je het door kamt.Haarborstel van zwijnenhaar tegen statisch haar

Kleding

Synthetische kleding zorgt voor meer lading. Probeer stoffen als nylon en polyester te vermijden en draag zo veel mogelijk natuurlijke materialen zoals katoen.

Wax

Smeer een beetje olie of wax in je haar, dit kan ook helpen om je springerige lokken in bedwang te houden. Tip: Marokkaanse arganolie!

Laat je haren knippen, niet snijden

De meeste haren gaan na verloop van tijd pluizen als ze bij de kapper zijn gesneden, in plaats van geknipt. Snijden met een mesje doen kappers vaak bij de voorste lokken en bij het uitdunnen. Het snijden beschadigt de haarpunten licht, waardoor het na een tijdje behoorlijk gaat pluizen.

Handcrème

Heb je onderweg last van statisch haar? Dan kun je handcrème of water gebruiken. Verdeel wat handcrème over je handen, wacht tot het bijna is ingetrokken en ga dan met je handen door je haar.

Droogtrommeldoekjes

De doekjes die je in de droger doet om te zorgen dat je was lekker ruikt en antistatisch wordt, helpen óók in je haar. Wrijf het doekje over je hoofd van haarwortel tot haarpunten, een wondermiddel!Droogtrommeldoekjes tegen statisch haar

Muts of sjaal

Heerlijk, zo’n muts op je hoofd en sjaal om je nek. Nadeel: als je ze afdoet, staan al je haren overeind. Tip: spuit vooraf haarlak in je muts of op je sjaal.

Vermijd föhnen of stylen

Föhn of style je haar zo min mogelijk. Dit maakt je haar nog droger waardoor het extra statisch wordt.