Help! Panty’s die niet kapot gaan – geen ladders en draadjes

Als je regelmatig jurken draagt, dan komt het volgende probleem je vast bekend voor: je hebt nog minstens vijf panty’s in je sokkenla liggen en toch blijkt bij het aankleden dat geen enkel paar vrij is van haken en ladders. Zo heeft elke fashionista waarschijnlijk wel eens gefantaseerd over panty’s die niet kapot gaan. Onverwoestbare panty’s, die minstens zes maanden meegaan. Ze bestaan!

De geschiedenis van de damespanty

De geschiedenis van de panty

Panty’s en damesmode zijn al meer dan een halve eeuw onlosmakelijk aan elkaar verbonden. De eerste panty dateert uit 1953 en werd uitgevonden door de Amerikaanse textielfabrikant Allen Gant. Hij liet zich inspireren door knellende kousebanden, die vrouwen tot die tijd droegen, en door de oplossing die zijn vrouw hiervoor had bedacht. Die naaide haar kousen vast aan haar ondergoed voor extra draagcomfort! Panty’s werden pas echt populair in de jaren 60, toen de minirok haar intrede maakte.

Foto: Engin Akyurt

Panty’s die niet kapot gaan

Scherpe nagels, een ring, houten meubels waar je met je benen langs schuurt, een grove muur… Ondanks het feit dat we allemaal weten dat we zuinig moeten zijn op onze panty’s is een ladder bijna onvermijdelijk. In mijn zoektocht naar panty’s die niet kapot gaan, betaalde ik tientallen euro’s voor verschillende soorten en maten. Vaak tevergeefs, omdat de tere sokjes er na twee of drie keer dragen de brui aan gaven. Maar ze bestaan echt: onverwoestbare panty’s!

Oroblu

Oroblu is een pantyproducent die prijs en kwaliteit samenbrengt in een betaalbare panty. Een panty die niet kapot gaat! In verschillende kleuren, maten en diktes en in de najaarscollectie vind je ook panty’s met patronen: voor een elegante avondlook. Met een prijs tussen de 5 en 20 euro is Oroblu voor iedereen betaalbaar. Ik draag mijne inmiddels zes maanden en hij is nog helemaal laddervrij!

Leestip: 6 x: ringen trends voor finger fashionista’s

Een maillot als alternatief

Een maillot als alternatief voor de panty die niet kapot gaat

Wil je ladders voorkomen en vind je een dikkere stof geen probleem? Dan is een maillot een goed alternatief. Maillots zijn, net als panty’s, in verschillende soorten en maten verkrijgbaar: van chique zwart tot pimpelpaars met gele stippen. Bijkomend voordeel is dat deze beenmode je in de winter ook lekker warm houdt!

Foto: Hanna Postova

2020 panty trends

Panty's die niet kapot gaan met stippen

Pantytrends zijn seizoensgebonden. In het vroege najaar dragen we nog geen zwart, maar ‘sunglow’: een huidkleurige panty die de benen een mooie tint geeft. Als de temperaturen dalen en de winterjas weer van zolder moet worden gehaald, gaan we over op de donkere tinten. Zwart en antraciet zijn dé kleuren van winter 2020/2021. Een speels motiefje is ook helemaal van nu: stippen, strepen of een hippe print. Match een drukke panty alleen met een rustige, effen outfit anders wordt het too much!

Foto: semen zhuravlev

Hoofdfoto: Castorly Stock