Help: haaruitval in de herfst, dit kan je er tegen doen!

Veel vrouwen hebben na de warme zomerperiode last van haaruitval. No worries, dit is volkomen normaal, je wordt niet kaal! De warmte en het zonlicht hebben een positieve invloed op de hormonen die de haargroei regelen. Als de zomer voorbij is moeten we dit nou eenmaal bekopen met een dunnere bos haar. Er zijn een paar tips & tricks die de haargroei stimuleren.

Wat kan je doen om je haarverlies tot een minimum te beperken?

1. Eet vaker biefstuk, spinazie, (vette) vis, walnoten, kip en voeg tijdens de koudere maanden wat extra vitamine uit een potje toe aan je voeding. IJzer, zink, vitamine A, B en omega-3 zijn goed voor je haargroei

2. Gebruik een borstel met varkenshaar. Deze haren komen van wilde zwijnen, die net als schapen een paar keer per jaar worden geschoren. Ze zorgen ervoor dat, in tegenstelling tot bij borstelharen van plastic, je haren niet afbreken tijdens het borstelen. Vooral bij nat haar gebeurt dit vaak.

3. Een gezonde hoofdhuid is erg belangrijk voor stimulatie van de haargroei. Let op de verpakking van shampoos ook op wat ze voor je huid doen, niet alleen voor het haar.

4. Masseer je hoofdhuid één keer per week. Dit kun je onder de douche doen, tijdens het wassen, maar met een paar druppels olie is nog beter. Gebruik bijvoorbeeld beauty oil, babyolie of amandelolie.

5. Spoel jezelf én je haren na het douchen af met koud water. Dit zorgt ervoor dat de poriën en haarvaten sluiten en minder kwetsbaar zijn voor beschadigingen van buitenaf.

6. Ontspan! Ga op zondagmiddag lekker onderuitgezakt op de bank liggen met een gezichts- en haarmaskertje. Stress is een absolute no go voor je coupe, vermijd stress en las ontspanningsmomenten in voor jezelf.

7. Gebruik zo min mogelijk ‘niet natuurlijke’ middelen. Chemische haarverf beschadigd het haar en zelfs aan shampoos en conditioners is tegenwoordig veel geur- en kleurstof toegevoegd die eigenlijk helemaal niet gezond voor het haar is. Ons beste advies? 100% pure Aleppo zeep. Dit wordt nog op traditionele wijze gemaakt in de gelijknamige Syrische stad, van 100% olijfolie. Je kunt het bij elke natuurlijke drogisterij verkrijgen en je steunt de lokale ondernemers in het door oorlog verscheurde land er ook nog een beetje mee!

Geen resultaat? Try this!