Helix piercing laten zetten? Alles over de kosten en nazorg

De helix piercing is bezig met een comeback. Menig fashionista pronkt op Instagram met een ringetje in haar oorschelp  Een helix werkt nét ff anders dan een gaatje in je oorlel, omdat hij door je kraakbeen gaat. Wat kost een helix piercing laten zetten? Hoe lang duurt de genezing? En hoe zorg je voor de beste nazorg? We hebben alles wat je moet weten op een rij gezet.

Wat is een helix piercing?

Wat is een helix piercing

Een helix piercing is een piercing in de bovenste rand van je oorschelp. Dit gedeelte van het oor noemen we de helix. Er zijn verschillende varianten. Bij een enkele helix heb je 1 knopje of ringetje in je oorschelp. Bij een dubbele of triple helix 2 of 3 gaatjes. Een forward helix is een piercing in de voorkant van je oorschelp. Ook hier kun je er meerdere van laten zetten in 1 oor.

Een helix piercing laten zetten

Een helix piercing laten zetten doe je bij een ervaren piercer. Ga NOOIT zelf in je oor prikken, zeker niet op deze plek. Dit is niet hygiënisch en je kunt jezelf lelijk verminken. Als kraakbeen lange tijd ontstoken is, dan kan je een vergroeiing in je oor krijgen! 

Een helix laten schieten bij de juwelier kan ook. Het gaatje is dan wel kleiner, dan wanneer je met een naald wordt gepierced. Dit betekent dat je geen piercings, maar alleen oorbellen kunt dragen.

Wat kost een helix piercing laten zetten?

Helix piercing laten zetten - de nazorg

Kies je voor een piercingzaak, dan betaal je gemiddeld €50,- voor een helix. Laten schieten bij de juwelier kost ongeveer €30,-. Je begint altijd een zweerknopje. Die is ruim van formaat, zodat hij niet gaat knellen als je oor opzwelt. Je draagt hem minimaal 12 weken. Nadeel van een knopje is dat deze in je hoofd prikt als je erop ligt. Je kunt de eerste 12 weken dus maar op 1 zij slapen.

Doet het pijn?

Je oorschelp is gevoeliger dan je oorlel, omdat het kraakbeen is. Gelukkig is het maar een dun stukje en valt de prik hierdoor mee.

De nazorg

Een helix moet minimaal 12 weken helen, 2 keer zo lang als een gaatje in je oorlel. Bij de 1 duurt het langer dan bij de ander. Geduld is het sleutelwoord! Kraakbeen geneest niet zo snel als je huid. In het begin kan je oor een beetje opzwellen, dit zakt vanzelf. Het is belangrijk dat je de piercing goed schoonhoudt met aftercare spray en verder de rust gunt om te genezen. Vervang je zweerknopje pas als je oor helemaal rustig is en was altijd je handen voordat je de piercing aanraakt.

Mooie helix piercings

Overweeg jij om een helix piercing te laten zetten en ben je op zoek naar inspiratie om te kijken of het bij je past? Of zit je volop in het genezingsproces en kun je niet wachten om alvast je volgende aanwinst te kopen? Bij Inksane Piercing shop je online piercings in elke soort en maat. We hebben wat mooie earcandy voor je op een rij gezet. Klik op de button om direct naar de webshop te gaan.