Haar knippen voor beginners: help, zelf je pony geknipt!

Zelf je pony geknipt? Sja, nou zit je dus tegen een scheef afdakje aan te kijken. En met jou, ook iedereen die je tegenkomt. Including die knappe gozer waar je een oogje op hebt. Wat nu? Om te voorkomen dat je de deur helemaal niet meer uit kan, laat staan op date, heb ik 5 ultieme tips tegen een te korte pony voor je op een rijtje gezet.

Haar knippen is meer dan ‘een beetje recht knippen’

Nog even over dat gedeelte zelf je haar knippen…WAAROM?! Doe het niet, zeker als je geen kapperservaring hebt!  Het is meer dan ‘een beetje recht knippen’. De structuur van haren is heel anders dan bijvoorbeeld papier of stof. Nooit meer doen dus!

Maar goed, hoe nu verder? Met onderstaande tips & tricks ben je zo snel mogelijk van je haarprobleem verlost.

haar knippen bij de kapper - help zelf je pony geknipt

1. Ren direct naar de kapper!

Tip nummer 1 is het eerste dat je moet doen op het moment dat je jezelf een slechte coupe hebt bezorgd: ga naar de dichtstbijzijnde kapsalon en probeer te redden wat er nog te redden valt. Bij een pony knippen moet je niet te veel hoop hebben op een reddingsplan. De meeste dames proberen thuis net zo lang om de pony recht te knippen tot hij te kort is om er nog iets aan te kunnen doen. Een andere veelgemaakte fout is de pony knippen met nat haar. Eenmaal opgedroogd valt het haar iets boller en is de pony dus korter dan je had gewild. Oeps!

Zelf je pony geknipt - draag een haarband

2. Een haarband

Haarbanden zijn weer helemaal hot & happening! Verberg je haar blammage met een trendy model, zoals deze van Pieces bijvoorbeeld → Hij is er in verschillende designs en kost €12,95.

Last van korte sprietjes die niet achter de haarband blijven zitten? Probeer ze naar achteren te draaien en als het nodig is hier en daar aan te stippen met gel. Eenmaal in de plooi, kan je het geheel nog extra verstevigen met een beetje haarlak.

Zelf pony geknipt - help - cocos wax

3. Cocos wax

De beste manier om (kort) haar te stylen, zonder dat het hard en stekelig opdroogt – is met wax. Je gebruikt het op droog haar en bijkomende voordeel is dat je er ook nog eens mooi glanzend haar van krijgt. Heb je lang haar? Smeer dan alleen wax in de pony en niet in de rest van je kapsel. Het geeft al snel een vette look. Een goede cocos wax is die van Mucho. Nu voor €18,99 verkrijgbaar bij Bol.com.

zelf je pony geknipt - knoflook en uien

4. Knoflook en uien

Er zijn mensen die erbij zweren: de hoofdhuid insmeren met knoflook en/of uien, om op die manier een snellere haargroei te stimuleren. Ben je binnen een paar weken weer van die akelige pony verlost! Zelf heb ik heb ik de tip ooit eens van een collegaatje gekregen. Zij vertelde me dat ze regelmatig knoflook boven haar ogen smeerde om op die manier vollere wenkbrauwen te krijgen. Proberen? Breng vlak voor het slapen gaan een laagje aan en laat dit ‘s nachts intrekken. Schijnt te werken als een trein! Kan je de geur niet verdragen? Dan zijn er ook shampoos op basis van knoflook.

Zelf je pony geknipt - stijltang

5. Stijltang

Hij is niet mijn eerste advies, maar zie je écht geen andere uitweg: probeer de te kort geknipte haren dan de stylen met een stijltang. Misschien lukt het om de pony in een halve krul naar achteren te draaien, zodat de puntjes meevallen met de rest van je coupe? Als je een stijltang gebruikt, kies dan wel een goede. Eén die je op verschillende temperaturen kan zetten, om zo de schade op het haar zo veel mogelijk te voorkomen.

Kapsels 2019

Kan je überhaupt nog wel wat advies gebruiken op haargebied? Ik heb de kapsels van 2019 voor je verzameld