Glow in the dark kleding – shinen in je favoriete outfit!

Wil jij je leven wat meer kleur geven? In een neon outfit ben je letterlijk the light of the party! Vooral de fluoriserende T-shirts doen het goed op feestjes. Waar koop je glow in the dark kleding? Wat is de prijs? En hoe maak je Insta-waardige foto’s in je neon shirt? We hebben een spoedcursus ‘shinen op niveau’ voor je gemaakt en geven tips voor fabulous filters op Instagram!

Glow in the dark kleding

Glow in the dark kleding kopen

Glow in the dark kleding is kleding met een extra touch. Het heeft een felle kleur of een kleurrijke print, die oplicht in het donker. Dit komt vooral in combinatie met paars of blauw licht mooi tot zijn recht! Er zijn glow in the dark T-shirts, hoodies, jassen, broeken, mutsen en handschoenen voor dames, heren en kids. Je kunt dus lekker shinen met het hele gezin! De kleding wordt gedragen op (thema)feestjes, maar kan ook gewoon casual omdat het in daglicht niet oplicht.

Neon T-shirts

Glow in the dark kleding op Instagram

Reflecterende T-shirts worden het meest verkocht. Ze zijn er, net als ‘gewone T-shirts’, in verschillende pasvormen. Van losvallende unisex shirts tot slim fits en basics voor hem en haar. T-shirts zonder print zijn er vanaf € 10,-. Voor een hip design betaal je een vanafprijs van een kleine € 25,-. Je kunt ze oneindig vaak wassen op 30 graden en dus lang genieten van je ultieme glow!

Leestip: Online kleding passen met je eigen 3D avatar

Waar kun je glow in the dark kleding kopen?

In Amsterdam kun je letterlijk op elke straathoek glow in the dark kleding kopen! De toeristenwinkels hangen er vol mee. Hier betaal je € 24,95 voor een basic. Online shoppen kan natuurlijk ook! Met een Google search naar ‘glow in the dark kleding’ of ‘neon kleding’ kom je al een heel eind. De zoekmachine toont je dan een lijst met relevante webshops. Onder de Google Shopping tab kun je meteen productfoto’s zien en prijzen vergelijken. Tip: lees, voordat je de glow in the dark kleding koopt, ook altijd eerst de reviews over de betreffende webshop. Er is geen beter vergelijkingsmateriaal dan de ervaring van andere klanten!

Leestip: De leukste winkels van Hoog Catharijne
Leestip: Budget shoppen doe je zo! Stijlvolle kleding voor weinig

Hoe maak je Insta foto’s in je neon shirt?

Hoe maak je Insta-waardige foto’s in je neon shirt

Eenmaal gekocht, wil je natuurlijk pronken met je nieuwe outfit en een fashion statement maken op Instagram. Heb je een gekleurde lamp? Stel die in op paars en zoek een donkere plek op in huis. Heb je geen paars licht? Dan zijn er ook speciale Flashlight apps, waarmee je een gekleurde zaklamp kunt instellen op je smartphone. Je hebt dan wel een extra telefoon nodig: één om de foto’s mee te maken en één voor het licht.

Zo min mogelijk daglicht voor de ultieme glow

Om een mooie glow in the dark foto te kunnen maken, moet je ervoor zorgen dat er zo min mogelijk daglicht in de kamer komt. Sluit dus het liefst alle gordijnen. Zorg ervoor dat het shirt en je gezicht goed worden belicht. In een zwart glow in the dark shirt met print, valt het gedeelte dat buitende lichtstraal valt dan mooi geleidelijke weg in de achtergrond.

Fabulous filters op Instagram

Neon kleuren lenen zich perfect voor filters op Instagram. Vooral in Clarendon, Lark, Amaro, Hudson en X-Pro II komen de foto’s mooi uit! Dit zijn de wat donkere filters, die ervoor zorgen dat het contrast tussen licht en donker nog groter wordt. Wil je het niet té donker hebben en de glow in the dark print extra laten shinen? Dan kun je de foto het best eerst bewerken op je iPhone of Android. Die bieden verschillende filters en mogelijkheden om te spelen met licht en kleur. Je kunt de foto dan eerst extra knallend maken, om hem vervolgens met één van bovenstaande Insta-filters te bewerken. We hebben het voor je uitgeprobeerd!

3 tips om je reflecterende kleding langer mooi te houden

Je kunt glow in the dark kleding gewoon in je wasmachine wassen. Let er altijd wel goed op dat je de witte en bonte was scheidt, om verkleuring te voorkomen! Neon kleding mag op 30 graden worden gewassen, maar is natuurlijk – net als elk kledingstuk – onderhevig aan slijtage. Wij hebben 3 tips voor je verzameld, waarmee je langer kunt genieten van je shiny outfit!

  1. Doe je glow in the dark kleding niet in de droger, maar hangt het uit. Hiermee is je shirt, jas of hoodie op de eerste plaats (zo goed als) kreukvrij en voorkom je dat de speciale neon print oververhit raakt en op den duur minder licht geeft.
  1. Was je kleding in een waszakje of in een kussensloop. Dit biedt extra bescherming tegen knopen, ritsen en haken van andere kledingstukken!

  2. Zet het strijkijzer op de laagste stand als je de glow in the dark kleding strijkt en vouw het binnenstebuiten. Zo raak je de print niet met het ijzer en voorkom je (smelt)schade aan je outfit.