Foto’s: zo beïnvloedt Social Media onze haarkleur

Social Media is booming! Naast het populaire Facebook, gebruiken ook steeds meer Nederlanders Instagram en Snapchat. En daar zijn kapsalons dolblij mee.

We zijn door al die gedeelde selfies helemaal op de hoogte van de laatste haartrends en nemen massaal plaats in de kappersstoel.

Sue, haarstylist bij Salon B in Amsterdam Centrum: “Klanten zijn zo enthousiast over het kleurresultaat dat ze een selfie maken en deze delen via social media. Dat gaat vervolgens de hele wereld over. Regelmatig krijg ik vriendinnen en kennissen van klanten in de stoel. Niet alleen uit Amsterdam, maar vanuit heel Nederland en zelfs uit België. Zij hebben gezien wat onze haarstylisten kunnen creëren en willen dat ook!”

Maar het blijft niet bij het volgen van kleurtrends. Sue merkt ook dat klanten steeds meer op de hoogte zijn van de laatste kleurtechnieken. Instagram- en Snapchat-gebruikers delen namelijk niet alleen welke kleur ‘in’ is, maar ook de techniek die is gebruikt.

“Klanten vragen naar hele specifieke technieken die ze online tegen zijn gekomen zoals ‘balayage’. Best bijzonder, want het zijn technieken die nog niet zo lang geleden alleen nog maar bekend waren bij mensen uit het ‘vak’.”