Een Victoriaanse jurk, de wintertrend van 2019

De Victoriaanse jurk is terug. De typisch Britse jurk – voor dames van weleer – verdween begin vorige eeuw van het straatbeeld, maar maakt nu een comeback in modeland. Een iets andere versie, dat wel. De 2019 trend is geen victorian ballroom jurk, maar een sierlijke jurk met pofmouwen.

De geschiedenis van de Victoriaanse jurk

De geschiedenis van de victoriaanse jurk

De Victoriaanse jurk stamt uit het Victoriaanse tijdperk, de periode waarin Koningin Victoria Groot-Brittannië regeerde: 1837 – 1901.Het wordt gezien als een periode van vrede en voorspoed. Een tijd waarin dames steeds meer oog voor detail kregen op modegebied en zich  in de meest prachtige creaties kleedden. Jurken gemaakt van goede stoffen en met enorme rokken, in ballroomstijl. De stoffen kwamen van de overzeese gebieden van het Britse rijk.

De 2019 trend

De comeback van de Victoriaanse jurk dateert niet van najaar 2019. In de zomer zagen we hem ook al volop in het straatbeeld. Zoete jurken in een pasteltint, met ruches en pofmouwen. De wintervariant heeft lange mouwen, knoopjes of ruches op de borst en een minimalistisch ontwerp. Wat we dit najaar ook veel zien zijn oversized satijnen jurken met XL mouwen. Qua materiaal is satijn veruit het populairst. Voor een elegante lady look.

Lees ook: 12 kado ideeën voor kleine fashionista’s

Een Victoriaanse trouwjurk

Een Victoriaanse trouwjurk

Een sprookjesachtige dag verdient een jurk van hetzelfde level. Je ziet Victoriaanse jurken dan ook veel terug in bruidsmode. Schitterende trouwjurken met een korset en wijde rok, gemaakt van taftzijde en luxe kant. De ‘posh’ uitstraling uit de tijd van Koningin Victoria met het draagcomfort van nu. Op zoek naar de perfecte jurk voor jouw grote dag? Volg deze 5 stappen voor het vinden van jouw droomjurk.

Inspiratie

Helemaal enthousiast geworden van deze wintertrend van 2019, maar weet je nog niet zo goed hoe je hem aan jouw garderobe kunt toevoegen? Ik heb een paar favorites uit de nieuwste wintercollecties voor je verzameld.

Roze Victoriaanse jurk
Moeder en dochter in 2019 jurk