Een armband voor mannen: stoer en stijlvol 

Ben je op zoek naar een kado voor je vader, broer of een vriend die binnenkort jarig is? Originele kado’s voor mannen vinden kan een hele opgave zijn. Google geeft suggesties als een bierpakket, gereedschap en gadgets. Dingen die menig man al heeft of waar de andere visite ook mee aankomt. Dat wil je niet! Wij hebben de ultieme men gift voor je gevonden: een stoere en stijlvolle armband voor mannen. Iets dat hij altijd bij zich draagt en waar hij jaren plezier van heeft. Welke modellen zijn er? En wat past bij jouw vader, broer, lover of friend?

Een armband voor mannen van leer

Lederen armband voor mannen

Een armband voor mannen is een breed begrip. Net als juwelery voor vrouwen kan hij vele vormen, materialen en maten hebben. Zo zijn er bijvoorbeeld lederen armbanden, met een stoere look & feel. Het leer kan op zijn beurt ook verschillende kleuren en structuren hebben. Gladleer bijvoorbeeld, voor een sophisticated look of gevlochten leer, dat uit 2 of meer stroken bestaat die in elkaar zijn gedraaid. De meeste modellen hebben 1 kleur, maar gevlochten leer kan ook een mix van kleuren hebben. Leren herenarmbanden hebben meestal een sluiting van zilver of staal, die voor een extra eyecatcher om de pols zorgen. Sommige juweliers bieden de mogelijkheid om die te laten graveren, waarmee je jouw kado voor mannen extra persoonlijk maakt!

Zilveren herenarmbanden

Een armband voor mannen

Zilveren armbanden voor heren hebben een stijlvolle uitstraling. Ook hierin heb je verschillende opties. Het verschil zit hem vooral in de afwerking. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor zilver met een patroon, zilver in/met een kleur of in combinatie met leer voor de wat stoerdere man. Het grote voordeel van dit edelmetaal is dat het overal bij past en geschikt is voor elke man. Misschien draagt de jarige zelf al 1 of meerdere armbanden? Dan is zilver een goede match! Een ander voordeel van dit materiaal is dat het een lange levensduur heeft. En verliest de armband zijn shine? Dan poets je hem gemakkelijk weer op of dompel je hem een paar seconden onder in een zilverbadje.

Een sterk staaltje vakwerk!

Heren armsband van staal

Staal heeft ook een robuuste en stoere uitstraling. Het is goedkoper dan zilver, maar minstens zo mooi! Zo kun je flink uitpakken in omvang, zonder dat je hoofdprijs betaalt voor de kado. Koop bijvoorbeeld een extra brede herenarmband als single piece of ga voor meerdere smalle modellen, zodat de jarige kan mixen & matchen. Staal oogt hetzelfde als zilver en heeft ook verschillende mogelijkheden qua model en afwerking en kan, net als zijn zilveren broertjes, gegraveerd worden.

Leestip: 6 kadotips voor Kerst met de fam

Hoe vind ik de juiste maat?

De maat van een armband die je kado doet kan een dingetje zijn. Heb je geen idee wat de maat is van degene die jij verrast met een sieraad? Schakel dan hulptroepen in! Vraag bijvoorbeeld een familielid om mee te gaan naar de juwelier of neem een foto mee, waarop de polsen goed in beeld zijn. De medewerker kan je dan in de meeste gevallen voorzien van ‘passend’ advies. Tip: koop liever een te groot model, dan een kleinere maat. Bij armbanden die te groot zijn kun je er namelijk altijd een stuk tussenuit laten halen. Als hij te klein is, moet je achteraf extra inzetstukken kopen en dan is het nog maar de vraag of die er zijn!