DIY: zo maak je zelf je eigen musthave jas

Een trenchcoat, parka, bikerjack, bomber of elk ander model van de dromen: je eigen musthave jas wordt een fluitje van een cent met deze DIY-tips. Ik help je op weg met het selecteren van de stoffen en leuke naaipatronen. Laat die winter maar komen!

De stof selecteren voor je eigen musthave jas

Stof selecteren voor je eigen musthave jas

Een ‘do it yourself’ voor de perfecte herfst- of winterjas begint met het selecteren van de stof(fen). Vooral in het najaar is het belangrijk dat je jas voldoende bescherming biedt tegen regen, wind en andere weersinvloeden. Doorweekt op het werk aankomen is een no go! Wol, bont en fleece zijn echte winterse warmhouders. Wil je een najaarsjas maken of werk je met voering? Dan kunnen stoffen als polyester en tricot ook prima voor de buitenlaag van je eigen musthave jas.

Naaipatronen

Naaipatronen

Naaipatronen zijn je leidraad bij het maken van een eigen musthave jas. Zomaar vanuit je creatieve vrijheid iets fabriceren loopt vaak niet goed af. Ongelijke mouwen en slecht sluitende ritsen tot gevolg. Het beste patroon is afhankelijk van het type en van het model jas dat je wilt maken. Voor kinderjassen levert een Google search naar naaipatronen bijvoorbeeld al 9.910 resultaten op. Ga er maar aan zitten 😉 Ook damesjassen zijn ruim vertegenwoordigd. Tip: Fluffy jassen en panterbont is dit jaar helemaal hot. Wil je je man verrassen met een een zelfgemaakte eyecatcher? De ruitprint moet het helemaal gaan maken in de herenmode in herfst/winter 2019-2020.

Inspiratie

Ben je van plan om aan de slag te gaan met je eigen najaarsjas, maar weet je totaal nog niet welk model het moet worden? Of ben je al een aardig eindje op weg, maar kun je nog wel wat inspiratie gebruiken voor de finishing touch? Ik heb de leukste kinder-, dames- en herenmodellen van 2019/2020 voor je op een rijtje gezet.