Zo wandel jij fluitend door je bad hair day heen!

Bad Hair DayWakker worden met coupe stopcontact is nooit leuk. Haar dat niet te temmen is en alle kanten op staat…en dat overkomt jou natuurlijk net weer op die ene belangrijke dag. Balen! Maar gelukkig hebben wij dé oplossing. Volg deze haartips en je hebt nooit meer een bad hair day!

 

Gebruik een goede borstel
Als je de verkeerde borstel gebruikt kun je kleine breuken in je haar veroorzaken, waardoor het afknapt. Kies voor een variant met everzwijnhaar. In tegenstelling tot plastic borstels, verdeelt het everszwijnhaar het talg dat je hoofdhuid aanmaakt gelijkmatig over het haar. Bovendien zijn deze haren sterk en veerkrachtig, waardoor je borstelt zonder aan je haren te trekken. Hierdoor heb je minder afgeknapte haren en zijn zelfs dikke bossen haar makkelijk te ontklitten.

Cara Delevingne
Topmodel Cara Delevigne

Föhn met koude lucht
Directe hitte is schadelijk voor je haar. Het dagelijks gebruiken van een föhn of stijltang is dan ook af te raden. Kun jij je coupe echt niet zonder föhn in model brengen? Gebruik dan de koude stand. Zo voorkom je pluizig haar.

Niet elke dag wassen!
DroogshampooHet is natuurlijk geweldig dat je zuinig op je kapsel bent en het goed wil verzorgen, maar elke dag wassen is echt niet nodig. Er is niets waarvan je haar sneller uitdroogt, dan van dagelijks wassen met shampoo! Probeer je wasbeurten terug te brengen naar eens in de twee dagen. In het begin kan je coupe dan snel vet worden, probeer dan eens een droogshampoo. Droogshampoo absorbeert vet, zo kun je het wassen van je haar nog een extra dagje uitstellen.

Hou je styling tools schoon
Borstels, kammen, stijltangen en alle andere styling tools verzamelen resten van jouw haarproducten. Als je deze accessoires niet goed schoon houdt, maak je in principe je eigen haar weer vies met viezigheid dat is achtergebleven in je borstel.

Bescherm tegen hitte van buitenaf
Gebruik in de zomermaanden meer conditioner onder de douche en spuit je haar na het wassen in met een warmtebeschermer. Doe dit voordat je het verder in model brengt, dan heb je meteen een goed beschermlaagje tijdens het föhne/stylen.

Intensieve voeding
Gebruik een herstellende shampoo voor broos en beschadigd haar. Keratine, hyaluronzuur en ceramiden zijn erg goed voor je haar. Herstellende shampoo’s hebben vaak ook een anti-UV-werking. Dit zorgt ervoor dat je coupe beschermd is tegen warmte van buitenaf.

Stem je kapsel af op een bad hair day
Bad Hair Day

Begin overnieuw

Wil het maar niet lukken voor de spiegel? Maak je coupe dan nat en begin gewoon weer overnieuw met stylen. “De meeste vrouwen maken de fout dat ze maar blijven proberen om hun droge kapsel in model te krijgen. Doorkammen op droog haar maakt het vaak alleen maar erger”, aldus George Gonzalez, celebrity haarstylist en eigenaar van George de Salon in Chicago.

Wil het echt niet lukken? Bedenk dan: het kan altijd erger!