Deze zomerschoenen maken nu al furore

Yes, yes, yes, de lente is nu echt volop bezig! Zo enthousiast zelfs, dat we stilletjes al van de zomer beginnen te dromen. Gelukkig hoeven we niet tot juni wachten met het updaten van onze zomergarderobe. De benen kunnen wat vaker bloot en onze voeten verlangen naar een zomerse schoen. Weg met de laarzen, hello slippers! Welke zomerschoenen zijn helemaal hot dit jaar? Ik heb de trends voor je op een rij gezet.

Dress up or down

Sneakers als zomerschoenen

Sneakers zijn lekker veelzijdig, je kunt ze bij vrijwel elke outfit dragen – zelfs onder je trouwjurk! Maar ondertussen dragen we ze al zo lang en hebben we zoveel paar staan, dat het misschien tijd wordt voor iets nieuws. Helemaal hot deze zomer zijn loafers. Deze platte schoenen zijn iets gekleder dan een sneaker, maar ze passen net zo goed bij elke stijl. Draag ze casual bij een jeans en T-shirt of geef ze een echt fashiongehalte door er kleurrijke sokken in te dragen en ze te combineren met een vrolijke zomerjurk. En lafers passen ook perfect bij het najaar met een paar dikke sokken of panty’s. 

Comfi zomerschoenen

Comfortabele en trendy slippers

Was comfort een wedstrijd, dan wonnen slippers sowieso élke keer! Ze zijn niet alleen ongelofelijk gemakkelijk aan en uit te trekken (geen gedoe met gespen of veters) maar ook ontworpen om je voeten extra te ondersteunen. Reken daar nog – bij sommige varianten – de ademende zool bij en je weet: dit zijn je favoriete zomerschoenen! Je kunt ze niet alleen op het strand of in je tuin dragen, deze comfort beauty’s zijn hipper dan ooit en zien we in alle mogelijke trendy kleuren in het straatbeeld. Van de stad naar een feestje en terug naar je tuin: slippers gaan overal mee naartoe.

Leestip: Een capsule wardrobe samenstellen

Prima ballerina

Ballerina's in de zomer

De ballerina is terug van weggeweest. Deze supereenvoudige platte schoentjes, vaak met een strikje op de neus, waren begin jaren 2000 overal te zien. En nu zijn ze opnieuw aan hun opmars bezig. Ze passen dan ook perfect bij de opkomende nillies trend. Comfortabel, multi-inzetbaar en verkrijgbaar in elke denkbare kleur. Snel shoppen dus!