De leukste looks voor Rokjesdag 2022

We hebben er even op moeten wachten, maar er hangt lente in de lucht en dat betekent dat de rokjes weer van zolder mogen. Bye bye knellende panty’s, hello killer skirt en deadly legs! Ben je nog een beetje inspiratieloos na de lange, koude winter en heb je geen idee welke items hot zijn? Wij hebben de leukste looks voor Rokjesdag 2022 voor je op een rij gezet.

Rokjesdag

Rokjesdag 2022

Over de datum waarop Rokjesdag valt zijn verschillende verhalen. Volgens de 1 is het de eerste dag van het jaar waarop de temperatuur boven de 20 graden celsius komt, de ander houdt het op 22 april. In Nederland maakte columnist Martin Bril de term populair. Hij overleed op 22 april 2009, daarom houden we hier  die datum aan als Nationale Rokjesdag.

De gedachte achter Rokjesdag is dat het vanaf dat moment warm genoeg is om met blote benen naar buiten te gaan in een rokje. Het is een internationaal fenomeen, dat in Amerika Skirt Day wordt genoemd.

Leestip: Zelf kleding maken: tips voor beginners

Trends voor Rokjesdag 2022

De A-lijn, ballerinarok, ballonrok, bohorok, cirkelrok, denimrok, minirok: er is keuze genoeg als het om rokjes gaat, maar wat is hot & happening dit jaar? Er is geen eenduidig antwoord op die vraag. Het model dat je kiest moet vooral bij je figuur passen. Zo is de A-lijn mooi als je je heupen wilt accentueren en een minirokje perfect om lange benen te showen. 

Qua prints zijn er wel de nodige trends. Zo is color blocking terug van weggeweest: de look waarbij we kleur op kleur combineren of verschillende kleuren in 1 item. Strepen, see trough en all white doen het ook goed. En de op en top gestijlde chique look raakt nooit uit de mode.

Laat je inspireren!

Sta je uren te piekeren voor je kledingkast en kun je wel wat inspiratie gebruiken? Wij hebben de mooiste looks voor Rokjesdag 2022 voor je op een rij gezet.