De coltrui is terug! Zo match je hem met je outfit

De coltrui is een alltime favorite in modeland en nu het najaar weer voor de deur staat, mag hij weer uit de kast. Je kunt hem op vele manieren dragen: voor een sophisticated look, om je jeans classy af te stylen of om gewoon lekker in weg te kruipen op bank. Er zijn verschillende maten en modellen. Wij helpen je met tips voor de juiste mix & match!

Coltruien, spencers en poncho’s

Zeg nou zelf: wat is er fijner dat lekker wegkruipen in een warme coltrui op een koude winterdag? De coltrui leent zich uitstekend voor temperaturen onder de 10, 5 en zelfs onder 0 graden. Zwart en wit kunnen overal bij, maar er zijn tegenwoordig ook trendy kleurtjes en leuke prints. Ons favoriete ‘collenmerk’ is Comma, dat in hun nieuwste collectie niet alleen truien met een kek kraagje biedt maar ook spencers, poncho’s en tops. Check onderstaande items en shop jouw favoriete stijl online!

1. Een roze col-or block

Roze coltrui Comma

Deze gebreide coltrui van Comma heeft geribde boorden, verlaagde schouders en een trendy zuurstokroze kleur die we komend najaar veel in het straatbeeld zien. Roze kan in principe ook overal bij, zelfs bij rood voor een contrasterende color block. De trend voor komende winter is roze met groen, paars of oranje.

2. Een mesh top met col

Mesh top met col

Printjes doen het komende herfst en winter ook nog steeds goed. Een uitgelezen kans om je effen broek op te leuken! Met een zwart-wit print houd je je look chique, maar loop je er wel volgens de laatste trends bij.

3. Een ex-spens-ive look

Spencer coltrui

Vorig jaar zagen we de bodywarmer en spencer een grote comeback maken en ook in najaar 2022 hoor je er niet bij als je niet minstens 1 van beiden in je garderobe hebt! Bij deze trend houden we het qua kleur wat rustiger, zodat hij over elke top of trui kan. Materialen die we veel zien bij bodywarmers en spencers zijn wol en teddy.

4. De basic black coltrui

Zwarte coltrui

Yes, daar is hij dan: de zwarte coltrui, de basic die in geen enkele damesgarderobe mag ontbreken. Komend najaar niet en nooit niet! Hij kan overal bij. Ga bijvoorbeeld voor black on black, black & white of match hem met een felgekleurde pantalon. Bijkomend voordeel: zwart kleedt af, waardoor je er na de feestdagen ook lekker je kerstkilo’s in kunt verstoppen!

5. Een wollen poncho om in weg te kruipen

Poncho met kraag

Poncho’s lenen zich perfect voor koude winterdagen. Je draagt ze over je basic outfit voor extra warmte als je onderweg bent of op de bank wegkruipt voor een Netflix & chill. Ook met dit item pakken we minder uit met kleur, maar des te meer met de col. Die mag lekker hoog zijn!

Leestip: Mode die het hele jaar door kan