De broek met zakken aan de zijkant is terug!

Een oude favoriet uit modeland is terug van weggeweest: de broek met zakken aan de zijkant. Deze praktische en stijlvolle broeken worden enthousiast omarmd door modeliefhebbers over de hele wereld. Waar komt de trend vandaan? Welke modellen zijn er? En waarom juist nu een comeback?

Waar komt de broek met zakken aan de zijkant vandaan?

Waar komt de broek met zakken aan de zijkant vandaan

Broeken met zakken aan de zijkant zijn ooit ontworpen voor militairen. Cargo pants, zoals ze ook wel genoemd worden, werden oorspronkelijk bedacht voor soldaten, om extra opbergruimte te bieden voor benodigdheden zoals: munitie, kaarten en gereedschap. Ze werden vervolgens al snel omarmd door avonturiers en outdoorliefhebbers. In de jaren 90 maakte de cargo broek de overstap naar de mainstream mode. Het werd een populair item onder jongeren en liefhebbers van streetwear. Vanwege de nonchalante uitstraling dankzij de overvloed aan zakken, die niet alleen handig waren maar ook een fashion statement werden.

Verschillende modellen

De broek met zakken aan de zijkant is terug in de mode

Nu de broek met zakken aan de zijkant weer in opkomst is, zijn er talloze modellen beschikbaar om aan verschillende smaken en behoeften te voldoen. Ik heb de populairste modellen voor je op een rij gezet.

Cargo broeken

Deze klassieke stijl heeft meestal meerdere zakken aan de zijkanten en biedt voldoende opbergruimte.

Utility broeken

Deze variant heeft een meer gestroomlijnd ontwerp en minder opvallende zakken, waardoor ze chiquer ogen.

Jogger cargo broeken

Er ook jogger cargo broeken, met een moderne twist op het klassieke model. Die combineren het comfort van joggingbroeken met de functionaliteit van cargo broeken.

Wijde cargo broeken

Deze oversized variant is in opkomst. Hij biedt een relaxte pasvorm en is een favoriet geworden van veel streetwear-liefhebbers.

Leestip: Barbieroze als modetrend

De comeback van de cargo broek

De comeback van de cargo

Leuk, zo’n model met 1.001 mogelijkheden, maar waarom moet je hem juist nu weer van zolder halen? Er zijn verschillende factoren die hebben bijgedragen aan de comeback van de cargo.

Retro revival

Mode is vaak onderhevig aan nostalgische golven en veel mensen vinden het leuk om klassieke stijlen uit het verleden nieuw leven in te blazen. De cargo broek is hierin geen uitzondering.

Functionaliteit

In een tijdperk waarin praktisch en comfortabel kleden steeds belangrijker wordt, bieden broeken met zakken aan de zijkant veel praktisch comfort.

Streetwear-invloeden

De invloed van streetwear op de modewereld kan niet worden onderschat. Streetwear-merken hebben cargo broeken omarmd en ze in hun collecties opgenomen, waardoor ze een nieuwe generatie fans hebben gewonnen.

Duurzaamheid

Veel mensen zijn zich bewust van de milieu-impact van fast fashion en kiezen voor duurzamere kledingstukken. Cargo broeken zijn meestal gemaakt van stevige materialen en gaan langer mee dan sommige andere trendy items.