Dames winterjassen 2020: 18x inspiratie voor dit najaar

De herfst is weer begonnen en dat betekent dat de najaarscollectie in de winkels hangt. Wie goed voorbereid de winter in wil gaan, scoort al vroeg in het seizoen een warme jas! Dames winterjassen 2020 zijn er in vele soorten en maten. Van trendy parka´s en teddy coats tot lange, wollen wintermantels voor dames. Inspiratie voor een 2020 dames winterjas!

Dames winterjassen 2020

De zoektocht naar de perfecte winterjas kan beginnen! 2020 heeft verschillende trends in petto: nieuwe looks, maar ook trends die we al kennen van vorig jaar. Er is voor ieder wat wils: casual, elegant, sportswear en meer. Zo is de lange winterjas hot dit jaar en doet ook de damesparka het nog steeds goed. Qua kleur zien we veel bruin, blauw, grijs en zwart. Een stijlreis langs de dames winterjassen van 2020 en tips voor de beste sales en outlets!

Een lange winterjas voor dames

Dames winterjassen 2020 - lange dames winterjas

Lange winterjassen zijn niet alleen lekker warm en praktisch, voor wie geen natte billen wil op de fiets bijvoorbeeld, maar ook dé musthave van 2020! Ze zijn er in verschillende uitvoeringen: van leer, wol, nepbont en als regencoat. Het liefst met een lengte tot de enkels en een capuchon of opstaande kraag!

Foto: Alvin Mahmudov

Een teddy coat

Roze teddy coat

De teddy coat kennen we al van vorig jaar. De naam zegt het in feite al: een jas van teddystof. Gewoon je dames winterjas van vorig jaar weer uit de kast halen is een optie, maar je kan ook kiezen voor een trendy 2020 kleur: créme, bruin, ijsblauw of zuurstokroze!

Leestip: 6 x: ringen trends voor finger fashionista’s

Foto: OSPAN ALI

Een zwarte dames winterjas

Dames winterjassen 2020 - zwarte damesjas

Sobere tijden zorgen voor sobere expressies in onze outfits! Ook zwart is een trend voor dames winterjassen 2020. Zo kan de zwarte trenchcoat nog steeds en is ook de elegante wintermantel voor dames een tijdloos item. We spotten hier en daar ook een rode winterjas, een vrolijke aanvulling op je najaarscollectie (en leuk voor de feestdagen). 

Foto: chelsea ferenando

Sales en outlets

De dames winterjassen van 2020 gaan na de feestdagen in de sale. Wie de mooiste jas voor de beste prijs wil shoppen, kan het best op maandag 28 december gaan winkelen: de maandag na het kerstweekend. Black Friday (vrijdag 27 november 2020) is ook een optie. Veel winkels trakteren dan op hoge kortingen, online en in de winkel. Wil je wel een goedkope damesjas kopen, maar niet zo lang wachten? Dan kun je het best al vroeg in het voorjaar bij een outlet winkelen: in Bataviastad bijvoorbeeld, of bij een online outlet.

Foto’s: Unsplash