Budget shoppen doe je zo! Stijlvolle kleding voor weinig

Veel mensen denken dat je over een groot budget moet beschikken om er stijlvol uit te zien, maar met een beetje creativiteit hoeft stijl en klasse helemaal niet duur te zijn! Waar kun je budget shoppen? En hoe kies je de juiste basics? Gebruik onze tips en shop de beste outfits, zonder dat je veel geld uitgeeft!

Budget shoppen voor basics

Budget shoppen voor basics

Wanneer je er stijlvol uit wil zien, kan het slim zijn om een paar mooie basics aan te schaffen. Die kun je vaker dragen en combineren met andere (goedkopere) kledingstukken. Als de basics van goede kwaliteit zijn, geef je je hele outfit hiermee een upgrade!. Denk aan een goed paar schoenen, een mooie tas, een fijne pantalon, mooie spijkerbroek en een goede jas. Goede basics gaan lang mee. Koop ze daarom in een tijdloze kleur of print, zodat je er niet snel op uitgekeken raakt. 

Organiseer een kledingruil met vriendinnen 

Je kleding ruilen is pas echt budget shoppen! Helaas zitten we nu in een lockdown, waardoor het niet mogelijk is om met een groep bij elkaar te komen. Deze tip is dus niet voor nu, maar onthoud hem voor wanneer het weer kan. Organiseer de kledingruil met een groep vriendinnen, deze kan bij één van jullie thuis plaatsvinden. Spreek af hoeveel kledingstukken iedereen minstens meeneemt en zorg voor een hapje en een drankje. Hang alle kleding mooi op en het feest kan beginnen! Wedden dat de kleding die jij niet meer draagt, een ander heel blij kan maken! Zo shop je een compleet nieuwe collectie bij elkaar zonder een cent uit te geven.

Leestip: Online kleding passen met je eigen 3D avatar

Tweedehands budget shoppen

Tweedehands kleding shoppen

Budget shoppen kan ook tweedehands. Het scheelt veel geld om kleding tweedehands te kopen, bovendien is het ook een stuk duurzamer. Schrijf de dingen die je nodig hebt op. Zou je bijvoorbeeld graag een jas van een bepaald merk willen? Zet een alarm op je zoekopdracht op Marktplaats, zodat je een melding krijgt wanneer het item verkocht wordt. Naast websites als Marktplaats en Vinted, kun je ook in tweedehands winkels shoppen. Wie het goedkoopst uit wil zijn, gaat naar de kringloop. Dit vergt wel wat zoekwerk, maar wanneer je daar eenmaal iets vindt is het vaak spotgoedkoop! 

Vermaak je kleding

Kleding vermaken kan ook! Begin met de kleding die je al hebt. Het is zonde om alles dat je niet meer draagt weg te doen. Bedenk per item waarom je het niet meer draagt. Als iets te klein is, is het begrijpelijk dat je het wil verkopen. In veel andere gevallen kun je er in een korte tijd iets anders van maken. Is een kledingstuk te groot? Misschien kun je het dan inmaken. Draag je een spijkerbroek niet meer? Maak er een spijkerrokje van! En die grote jas in je kast? Maak of zoek er een mooie riem bij zodat je hem op een stijlvolle manier kunt dragen. Heb je geen idee waar te beginnen? Lees deze tips: Zelf kleding maken: 5 handige tips voor beginners. Heb je geen zin of tijd om het zelf te doen? Informeer bij een specialist hoe duur het is om je kleding te laten vermaken. Als het goedkoper is dan een nieuwe kopen, is het de moeite waard. 

Bespaar nog meer geld met de Dyme app 

Wil je nog meer budget shoppen? De budgetteren app van Dyme kan je hierbij helpen. Het geeft je een overzicht van je financiën. Daarnaast geeft de app een melding wanneer je ergens meer geld dan gepland aan uitgeeft en motiveert Dyme je om je spaardoelen te behalen. En betaal je onnodig (veel) geld voor een abonnement? Dyme helpt je met het opzeggen.

Tekst: Mara Giamboi