Bruidsjurk kopen? 5 tips voor de beste trouwjurk!

Je trouwdag is een van de mooiste dagen van je leven. Dan wil als bruid natuurlijk het stralende middelpunt zijn! Ga je binnenkort een bruidsjurk kopen, maar weet je nog niet precies wat je wilt? Zoek niet verder! Met deze 5 tips vind je in no time de beste trouwjurk.

Een bruidsjurk kopen

Trouwjurk shoppen

Trouwjurken zijn er in vele soorten en maten. De gouden regel voor het vinden van de perfecte bruidsjurk is: begin op tijd! Het kan best even duren voordat je de perfecte jurk hebt gevonden en ‘yes to the dress’ zegt. Bovendien is het model in de bruidswinkel vaak niet gemaakt voor jou en moet hij nog op maat gemaakt worden.

Ga altijd naar een professionele bruidsmodezaak, waar ze verstand van zaken hebben. Zo ben je verzekerd van het beste advies en de mooiste bruidsjurk op jouw grote dag. De gemiddeld prijs van een trouwjurk ligt tussen de 1.500 en 2.500 euro. Hiervoor krijg je een jurk van goede kwaliteit, met mooie afwerking en handgemaakte details. Kun je iets meer uitgeven? Dan is een designermerk ook een optie. De prijzen voor designer trouwjurken beginnen bij 3.000 euro.

5 tips bij het kopen van een trouwjurk

Zijn de uitnodigingen verstuurd en is jullie trouwlocatie geboekt? Dan wordt het de hoogste tijd om jurken te passen! Gebruik onze checklist voor de ultieme wedding dress.

#1 Laat je online inspireren

Doe eerst online de nodige inspiratie op, zodat je goed voorbereid op pad gaat. Zoek bijvoorbeeld op Instagram naar #trouwjurk of #weddingdress of gebruik Pinterest als inspiratiebron. Op deze kanalen vind je veel verschillende voorbeelden, zodat je alvast kunt checken welke modellen je mooi vindt.

Bruidsjurk kopen - zoek op Instagram

Leestip: Online kleding passen met je eigen 3D avatar

#2 Ga op tijd een bruidsjurk kopen

We noemen het net al even: tijd is essentieel bij het vinden van de ideale trouwjurk. Veel bruidjes in de dop vergeten dan een bruidsjurk kopen meer dan alleen passen is. Sommige bruidsmodezaken hebben een wachtlijst voordat je kunt komen en bovendien moet de jurk nog op maat worden gemaakt. Dit kan enkele weken duren!

#3 Pas verschillende modellen

Ook als je al de nodige inspiratie hebt opgedaan en weet wat je wilt, kan een een trouwjurk er heel anders uitzien als je hem past. Probeer daarom verschillende modellen om te kijken wat het best bij jou past.

Trouwjurken passen

#4 Neem eerlijk publiek mee

Neem familieleden en vriendinnen mee die jou goed kennen en hun eerlijke mening geven als je het pashokje uitkomt. Eerlijk advies werkt het best, zo weet je zeker dat je op jouw grote dag het stralende middelpunt bent.

#5 Geen goedkope bruidsjurk kopen!

Goedkoop is duurkoop en dat geldt zeker als je een bruidsjurk koopt. Kies voor kwaliteit en niet voor kwantiteit om scheuren en andere flaters te voorkomen als je je jawoord geeft. Twijfel je? Dan is het waarschijnlijk niet jouw jurk en kun je beter even verder zoeken en een nieuw pasmoment inplannen. De ultieme trouwjurk herken je meteen, zodra je hem aan hebt.