Botox en fillers before’s & afters – Review Ivy Clinics

Een beetje botox mag best anno 2021! Overdrijven is niet nodig, maar als jij jezelf mooier voelt met een paar lijntjes minder dan ben ik niet tegen. Op woensdag 5 mei maakte ik zelf mijn eerste uitstapje naar een cosmetische kliniek: Ivy Clinics in Westervoort. Mijn wensen? Minder wallen en rimpels op mijn voorhoofd. Ik heb de before’s & afters van mijn botox en fillers voor je op een rij gezet.

Een flawless entree terug in het oude normaal!

Als we straks allemaal weer naar buiten mogen, dan wil je natuurlijk wel een flawless entree maken terug in het oude normaal! Dus: 10 kilo afgevallen, maar hierdoor ook minder volume in mijn gezicht. Iets diepere wallen en een paar peinzende voorhoofdrimpels. 35 hits me hard! 

Botox en fillers bij Ivy Clinics

Na wat rondvragen en online research, heb ik een afspraak gemaakt bij Ivy Clinics in Westervoort: bij dokter Natale Adamo. Op woensdag 5 mei, om 14:00 uur sharp, begon ik met een kennismaking en een korte vragenlijst: een check om te kijken of ik niet allergisch ben, of om andere redenen geen behandeling mag ondergaan. Check! ✓

Een traangootbehandeling met fillers

Waar ik me vooral aan stoorde waren de rimpels op mijn voorhoofd en mijn wallen. Het doktersadvies? Botox in mijn voorhoofd en rond de wenkbrauwen (de fronsspieren) en een traangootbehandeling tegen de wallen. Dit laatste is een fillerbehandeling. Er wordt een natuurlijke rimpelvuller, op basis van hyaluronzuur, ingespoten. Het resultaat is zo’n drie jaar lang zichtbaar. Botox is een spierverslapper. Het zorgt ervoor dat de fronsspieren verdoofd zijn – en je geen rimpelgezicht kunt trekken! Hiervan zie je zo’n vier maanden resultaat.

Botox before

Om te kijken hoe zwaar mijn gezicht in de kreukels lag, moest ik gezichten trekken voor de dokter. Normaal gesproken best ongepast, maar het had wel wat! Boos, verbaasd en lachend. Zo kun je precies zien waar je frons- en lachrimpels zitten. Niet zo charmant zonder make-up!

De botoxbehandeling

De behandeling was pijnloos. De naald die wordt gebruikt is zo dun, dat je er vrijwel niets van voelt!

Botox after

Botox heeft ongeveer twee weken nodig om in te werken. Je voelt dat je langzamerhand steeds minder spieren in je voorhoofd kunt gebruiken. Na drie weken heb ik een nieuwe video gemaakt om te testen of ik nog boos kon kijken en kon fronsen… not really! Wat is zelf vooral erg mooi vind is de vorm van mijn wenkbrauwen. Ik merk dat ze lager staan als ik oogpotlood op wil doen, dit geeft een mooie vorm!

Fillers before & after

De traangootbehandeling vond ik iets spannender dan de botoxprikken. Een naald zo dichtbij je oog is een eng idee! Gelukkig viel het hartstikke mee. Ik heb niets gevoeld. Het geluid van de prikjes hoorde ik wel. Het klonk alsof je met een naald in een dun druivenschilletje prikt, een beetje creepy! Hiervan was het resultaat meteen zichtbaar. Ik leek ineens helemaal uitgeslapen. Mijn ogen liggen minder ver naar achteren, zo lijkt het. Ik ga de komende drie jaar met een frisse blik tegemoet!

Leestip: Wecolour haarverf goud donkerblond – review!