Björn Borg gaat retro met nieuwe collectie

Björn Borg dropt vandaag zijn nieuwe Archive capsulecollectie en neemt je mee terug in de tijd. De bekende hoofdontwerper van Björn Borg van de jaren 80 – Rodi Heintz – vormde de inspiratiebron voor de lijn. Zijn signature is dan ook duidelijk te zien. Donderdag 22 november wordt de collectie officieel gelanceerd bij Hudson’s Bay in Amsterdam. 

ARCHIVE launch event

Tijdens dit gratis evenement (van 19:00 tot 21:00) kun je je helemaal onderdompelen in de jaren 80. Zo is er een silent disco, een retro photo booth en zijn er eighties themed milkshakes. Daarnaast geeft de ‘father of styling’ Steven Dahlber een presentatie over de invloed van de 80’s op de hedendaagse fashionscene.

Rhodi Heintz

Rhodi Heintz werd in de jaren 60 wereldwijd bekend als één van de eerste modeontwerpers, die interesse toonde in het ontwerpen van uniseks kleding. Zijn legendarische 80’s designs zijn karakteristiek voor Björn Borg’s tennis heritage.

“Het was zo cool om terug in de tijd te gaan en geïnspireerd te raken door wat de ontwerpers van Björn Borg in de jaren 80 deden. De stijl en tekeningen van dit tijdperk waren een grote inspiratie voor ons toen we deze ‘ARCHIVE’ capsulecollectie creëerden”, aldus Mija Nideborn – Design Director van Björn Borg.

Heintz’s creativiteit en stijl zijn terug te zien in deze retro collectie: uniseks sportitems in colour blocking stijl. De collectie bestaat uit zes items en is vanaf vandaag online en in de winkels verkrijgbaar. In Nederland is de collectie onder andere verkrijgbaar bij Hudson’s Bay.