Bikini of badpak? Hoe Instagram onze badmode beïnvloedt

De zomer is weer in het land en trakteert ons op temperaturen van boven de 30 graden. Ideaal voor een dagje strand! Maar wat is de badmode van 2021? Kies je voor een bikini of badpak? Welke invloed heeft Instagram op onze badmode trends? En waarom kan een sportbroekje écht niet meer ter vervanging van een bikinibroekje? Je leest het allemaal in onze bikini vs. badpak battle!

Het eeuwige dilemma: bikini of badpak?

De eerste keuze die maakt als je op zoek gaat naar nieuwe swimwear voor de zomervakantie is: bikini of badpak. Net als de reguliere damesmode, is ook de badmode trendgevoelig. Toch is het niet zo dat de bikini of het badpak helemaal uit het modebeeld zal verdwijnen. Ieder heeft hierin zo zijn eigen voorkeur. Some girls are shy, some like to show it of! Vind je het lastig om de keuze te maken, zorg er dan voor dat je van elk twee in je kast hebt liggen. Zo kun je je swimwear altijd last-minute aanpassen op je stemming!

De bikini is back bitches!

Waar het badpak de afgelopen jaren nog een comeback maakte, is de bikini nu weer helemaal terug! En het mag lekker uitbundig anno 2021: kraaltjes, knoopjes, glitters, roezels, het kan niet gek genoeg. Er mag lekker worden geshined op het strandlaken! De broekjes zijn over het algemeen hoog uitgesneden. Dit varieert van een sexy sneak peek op de bil tot nietsverhullende tanga’s. Bikinibroekjes met een hoge taille doen het ook goed dit jaar. Het grote voordeel van de bikini is dat je eindeloos kunt mixen & matchen. 

Badpak babes

Draag je toch liever een badpak omdat je denkt dat je een bikini niet kunt hebben, wat natuurlijk grote onzin is, kies dan voor een sexy model. Een badpak met een mooi gevormde buste bijvoorbeeld, met een sey print of één die veel bloot showt. Ook voor badpakken geldt: het hooguitgesneden model siert het ‘strandbeeld’. 

Badpak of bikini… geen sportbroekje!

Wat ons opvalt op de Nederlandse stranden is dat veel jonge meiden zichzelf verstoppen. De size zero-foto’s op Instagram zorgen ervoor dat ze zichzelf niet durven showen op het strand. Veel meiden kiezen daarom voor een sportbroekje in plaat van een bikinibroekje. Deze trend is geweest! Nu ‘het normale leven’ weer begint, is de comfi joggingtrend officieel over. Gewoon lekker showen die bodypositivity, want iedereen is een #bikinibeauty!

Leestip: Te dik voor een bikini? No way!

#filter vs. #nofilter