Amsterdam Fashion Week 2020 – de highlights en mooiste outfits!

Amsterdam Fashion Week 2020 was door Corona anders dan andere edities: intiemer, maar zeker niet minder mooi! Ook dit jaar maakten verschillende veelbelovende talent hun debuut. Niet op de catwalk, maar in de Kalverstraat, hotel De L’Europe, de Hermitage, het Stedelijk Museum en andere locaties in Amsterdam. Een overzicht van de highlights en mooiste outfits!

Amsterdam Fashion Week 2020

Ook dit seizoen hebben grote namen en nieuw talent zich weer letterlijk uit de naad gewerkt om hun collectie te showen op de 2020-editie van Amsterdam Fashion Week. Die werd dit keer gehouden van donderdag 17 t/m zaterdag 19 september. De meeste shows vonden i.v.m. Corona plaats op een unieke locatie en waren via livestreams te volgen op Amsterdamfashionweek.nl. Zo waren o.a. de Kalverstraat, het oude V&D-pand, hotel De L’Europe, het Stedelijk Museum, de Hermitage en Museum Voorlinden decor voor de nieuwste modecollecties.

Het programma van AFW 2020

Op het programma stonden o.a. de shows van Ronald van der Kemp, Duran Lantink, NATAN, Bodil Ouédraogo, Cruèl en Reconstruct. De nieuwe collectie van Mulas Hybrid Haus was de afsluiter van AFW 2020. Deze werd gepresenteerd in de vorm van een modefilm. Fashionexperts zijn blij met het resultaat van de corona-proof Fashion Week. “Het lijkt wel of de designers zich hebben laten inspireren door de unieke locaties. Deze combinatie gaf de outfits nog meer flair!”, aldus Leco van Zadelhoff.

Spring/summer 2021

Hoewel fall/winter 2020 pas net begint, toonden de meeste ontwerpers al hun voorjaarscollectie voor volgend jaar. Zo krijgen we alvast een klein inkijkje in de spring/summer 2021 trends. Wit, zwart, bruin en vrolijke voorjaarskleuren als geel, groen en paars doen het goed. Qua ontwerp zien we veel lange jurken en over-knee rokken met een loose-fit. Prints zijn er ook nog steeds: het liefst zo groot en opvallend mogelijk!

Leestip: Trendy mondkapjes: hippe kleuren, printjes en quotes

De highlights en mooiste outfits van AFW

De livestreams gemist? Bekijk een overzicht van de hightlights en mooiste outfits van Amsterdam Fashion Week 2020.

Hoofdfoto: Sharon McCutcheon 

https://www.instagram.com/p/CFXlT8PhMNr/?utm_source=ig_web_copy_link
https://www.instagram.com/p/CFXWwjtF0Tn/?utm_source=ig_web_copy_link
https://www.instagram.com/p/CFSW05-jYxQ/?utm_source=ig_web_copy_link
https://www.instagram.com/p/CFSIZ8vBQNI/?utm_source=ig_web_copy_link
https://www.instagram.com/p/CFR_MW-AsVI/?utm_source=ig_web_copy_link
https://www.instagram.com/p/CFRDgy6lRw0/?utm_source=ig_web_copy_link