80’s kapsels terug van weggeweest!

De jaren 80, een tijdperk van extravagante mode en gedurfde stijlkeuzes, blijft een eeuwige bron van inspiratie voor hedendaagse trends. Eén van de meest opvallende eyecatchers van de 80’s fashion zijn de iconische kapsels. En die zijn weer helemaal terug zijn van weggeweest. Van krullen tot touperen, 80’s kapsels maken een opvallende comeback die niet onopgemerkt blijft. In deze blog geef ik stylingtips en laat ik me inspireren door de nieuwe Patty-serie op Videoland.

80’s kapsels

De jaren 80 stonden bekend om hun gedurfde en expressieve kapsels. Van de iconische mullets tot de wild gekrulde lokken, er was geen gebrek aan creativiteit als het op haar aankwam. Vrouwen droegen hun haar groot en volumineus, terwijl mannen vaak kozen voor stoere en edgy looks. Maar het waren niet alleen de kapsels zelf die de show stalen, het was ook de kunst van het stylen die de jaren 80 zo uniek maakte.

Krullen en föhnen

Eén van de kenmerkende aspecten van 80’s kapsels was het volume. Of het nu ging om strakke krullen, zorgvuldig geföhnde lokken of torenhoge kuiven: meer was altijd beter in de jaren 80. Vrouwen met natuurlijke krullen omarmden hun weelderige manen en gaven ze extra volume met behulp van krultangen en stylingproducten. Voor wie van nature steil haar had, was föhnen de sleutel tot 80’s glamour. Door het haar ondersteboven te föhnen en het tegelijkertijd met een borstel omhoog te kammen, creëerde je die typische 80’s look.

Haren krullen met krultang

Leestip: Hippe haarbanden: een tijdloze accessoire

Touperen kun je leren

Touperen is de techniek van het kammen van het haar tegen de haargroei in, om extra volume en hoogte te creëren. Het resultaat is een indrukwekkende bos haar die de draagster naar nieuwe hoogten tilt.

Wil je zelf een stap terug in de tijd zetten en je haar voorzien van dat karakteristieke 80’s volume? Hier zijn enkele tips om je op weg te helpen:

  • Begin met schoon, droog haar om de beste resultaten te behalen
  • Gebruik een fijne kam om secties van je haar te scheiden
  • Werk in secties en begin bij de onderste lagen van je haar
  • Kam het haar tegen de haargroei in met korte, snelle bewegingen
  • Gebruik een stevige haarspray om het getoupeerde haar op zijn plaats te houden
  • Borstel voorzichtig over de bovenste laag van het haar om het getoupeerde haar te verbergen en een gladde afwerking te creëren

Met wat oefening en geduld kun je binnen de kortste keren dat volumineuze 80’s kapsel rocken als een pro!

80’s kapsels inspiratie in de nieuwe serie Patty

Ben je op zoek naar wat extra inspiratie voor je 80’s look? Kijk dan eens naar de nieuwe serie op Videoland, waarin het leven van Patty Brard centraal staat. Deze flamboyante persoonlijkheid was een icoon in de jaren 80 en haar kenmerkende kapsels zijn nog steeds een bron van inspiratie.

Welk 80’s kapsel past bij jou?

Nu je alles weet over 80’s kapsels, is het tijd om te beslissen welke look het beste bij jou past. Ben je een liefhebber van grote krullen of durf je het aan om te touperen zoals een echte 80’s diva? Wat je ook kiest, onthoud dat het belangrijkste is dat je je zelfverzekerd en comfortabel voelt met je nieuwe look. Dus gooi wat extra haarlak in je mandje, zet je favoriete 80’s playlist op en laat die innerlijke diva stralen!