6 x Haartrends 2019 – nieuw jaar, nieuw haar!

De beste wensen, proost, 2019 is een feit. Een nieuw jaar, nieuwe ronde, nieuwe kansen. Ook voor je coupe. Wat heeft het nieuwe jaar in petto? Wat zijn de haartrends van 2019? Kort, peachy, grijs en dip&dye curls. Happy new hair!

Haartrends 2019

Gaan we nog steeds allemaal voor lange lokken? Kan de Pixie cut nog? Welke kleuren worden het dit jaar? Als we de kenners én de catwalk mogen geloven moet de schaar erin! 2019 is het jaar van kort haar, korte pony’s en een grijze of perzik tint. De leukste kapsels van 2019:

Korte kapsels

2019 is het jaar van de korte kapsels. We spotten deze trend al op de catwalk tijdens de laatste fashion week – in september 2018 – en ook steeds meer actrices en modellen laten de schaar in hun lange lokken zetten. Niet kort pittig, maar kort kittig. Een model, afgestemd op de vorm van je gezicht. Dat kan een bob zijn met een korte pony, maar heb je een wat ronder gezicht dan is het ook geoorloofd om een paar lange lokken langs het gezicht te houden.

Going grey

Begint je natuurlijke haarkleur steeds grijzer te worden? Mooi! Dat is namelijk nog steeds helemaal hot dit jaar. Zoek naar #goinggrey op Instagram en je vindt de meest uiteenlopende coupes met een grijze touch. Granny hair was vorig jaar al iets om mee te pronken, in 2019 zet deze trend door en zoeken we variatie in verschillende tinten. Vijftig tinten grijs?

Baby bangs

Baby bangs zijn het kleine zusje van de pony: de micro pony. Een korte piekerige variant waarvoor lef nodig is. Emma Watson en Bella Hadid gingen je al voor, durf jij het aan?

Dip&dye curls

Heb jij een mooie bos krullen? Dan kan je in 2019 mixen en matchen met gekleurde punten. Dip&dye krullen! Bij dip&dye curls worden de punten opgelicht – net als bij highlights – en vervolgens in een gewenste kleur geverfd. Lila is dé trend van dit jaar. En het leuke aan een knalkleur is dat de kleur direct na het verven heel intens is en vervolgens in een steeds lichtere tint vervaagt. Zo ga je van paars naar lila, van lila naar dusty en uiteindelijk naar blond.

Strand Lights

Het lijkt nog ver weg, maar ook de summerlook van 2019 is al daar. Strand lights is een techniek die is komen overwaaien uit Amerika en – hoe kan het ook anders – Instagram. Deze look lijkt op highlights, alleen het contrast is iets groter. Bij strand lights wordt met natuurlijke kleuren gewerkt.

Peachy haar

Naast een perzikhuidje, is het hebben van perzikhaar ook een must dit jaar. Een haarkleur die iedereen een zachte uitstraling geeft, een natural beauty. Uitgroei is niet erg bij een peachy kleur, de uitgroei is in dit geval meestal donkerder en geeft je coupe op die manier meer diepte.