5 excentrieke make-up trends

Beginnen de koude en donkere dagen je nu echt te veel te worden en kun je wel wat kleur in je leven gebruiken? Voor een vrolijk voorjaarskleurtje in je make-up kun je natuurlijk de trends van het moment volgen, maar een beetje vreemd is soms ook best lekker! Daarom hebben wij 5 excentrieke make-up trends voor je verzameld. En vrees niet…oefening baart kunst, dus ga vooral lekker op de experimentele tour!

1. Men glitter

Excentrieke make-up trends

Hoewel de feestdagen alweer redelijk ver achter ons liggen, is een goede glitter in make-upland altijd geoorloofd. En net als nagellak en eyeliner, is dit beauty item niet alleen meer voor dames weggelegd. Na de glittersnor en -baard, is het nu tijd om fullbody in de glitters te gaan als man! Dus lekker smeren met die bodycream en party like a rockstar!

2. Witte wenkbrauwen

Witte wenkbrauwen

De meeste dames tekenen hun wenkbrauwen bij in een kleur die net iets donkerder is dan hun natuurlijke kleur. Wil je een keer wat anders? Ga dan voor witte wenkbrauwen. Je creëert hier geen alledaagse office look mee, maar wel een super coole ‘eyecatcher’ voor een avondje stappen. Zeker als er blacklights zijn in de club of bar die je bezoekt, komen ze extra mooi uit.

3. Verschillende kleuren oogschaduw

Verschillende kleuren oogschaduw

Met oogschaduw kun je vele verschillende looks creëren. Een trend die we dit jaar terugzien is 2 verschillende kleuren, dus elk oog in een andere kleur. Net als wanneer je voor 1 kleur kiest, stem je de tint af op je huid en de kleur van je ogen. Goud matcht bijvoorbeeld heel goed met blauwe ogen en natuurlijke kleuren, als oranje en mosgroen, met bruine ogen. Zet een mooie, strakke eyeliner als finishing touch en je bent ready voor picture perfect Insta pics!

Leestips
Zomerse make-up do’s en don’ts
Nagellak voor de zomer: leuke kleurtjes en nailart

4. Blauwe lipstick

Excentrieke make-up trends - blauwe lipstick

De blue lips-trend is niet nieuw, maar wel nog steeds super hip! Dit matcht goed bij oogschaduw die ook een diepkoele tint heeft. Het moet overigens wel bij je passen, niet iedereen kan het hebben. Krijg je er een bevroren bekkie van? Probeer dan lichtpaars of knaloranje, dat is ook lekker excentriek en uberhip!

5. Excentrieke make-up all over

Excentrieke make-up all over

Oke, we moeten toegeven: deze laatste trend is excentriek met hoofdletter E. Met excentrieke make-up all over wordt je letterlijk een wandelend kunstwerk. Niet gemakkelijk te maken, dus het vergt even wat oefenwerk en een paar flinke flessen make-up remover, maar dan heb je ook wat! We adviseren je om deze tip alleen te gebruiken voor kleurrijke en artistieke pics en niet voor dagelijks gebruik!