4 voorjaarstrends die deze lente in bloei staan

Elk jaar verwelkomt de modewereld een scala aan nieuwe voorjaarstrends en waar kun je jezelf beter laten beïnvloeden dan op de catwalks, rode lopers en social media? Van gothic glamour tot een geheel nieuwe kijk op bloemenmode: dit zijn de looks die de lente in 2023 gaan veroveren.

1. Overal 3D-bloemen 

4 voorjaarstrends die deze lente in bloei staan

Bloemen voor de lente? Lekker origineel! Maar de bloementrend van lente 2023 werkt net even anders. Het zijn dit seizoen namelijk niet de bloemenpatronen die in de schijnwerpers staan, maar grote stoffen bloemen in 3D. In de vorm van chokers, hoeden en als broche op jurken en shirts. Harry Styles is al gespot met deze trend.

Leestip: 5 excentrieke make-up trends

2. De sheer voorjaarstrend

Voorjaarstrends 2023 - sheer

Het is bijna onmogelijk om door rode loper-looks te scrollen zonder sheer tegen te komen! Van award shows tot je Instagramfeed: sheer pieces zijn overal en werden door Vogue zelfs ’the naked dress’ genoemd. Dit voorjaar kun je op allerlei manieren transparante items aan je garderobe toevoegen! Of je het nu ingetogen wilt houden met laagjes of een fashion statement wilt maken met transparant all over: er is voor ieder wat wils!

3. Gothic glamour

Niet iedereen zal bij het eerste lentezonnetje voor kleur kiezen. Modedeskundigen zien een toename van donkere outfits. Gothic glamour is een populaire voorjaarstrend. Je kunt er alle kanten mee op. Stijl hem af met stoffen als kant, visnetten en diep fluweel of mix het met een casual joggingpak.

Leestips:
Shoppen bij Zara: korting scoren op de trends van morgen
Mode die het hele jaar door kan

Gothic glamour

4. High fashion hoodies

high fashion hoodies

Deze voorjaarstrend voor 2023 is terug uit de jaren 90. High fashion hoodies zijn retro! De bekende sportieve trui met capuchon is weer overal op catwalks te zien, maar ook op de rode loper heeft hij een statement gemaakt.