Zomerhits van Xerxes – 10 vibes om om alvast mee op te warmen!

Hij is 27, komt uit Amsterdam, deed mee aan The Voice of Holland, stond in de finale van Persia´s Got Talent en verrast ons het hele jaar door met swingende zomervibes. De hoogste tijd om een dansje te maken met Xerxes! Van een remake van ´Ademnood´ tot ´Geen Twijfel´ en ´Duivel in haar ogen´: we hebben 10 dikke zomerhits van Xerxes voor je op een rij gezet. Volume op 10 en lekker meedoen dus!

De 10 dikste zomerhits van Xerxes

Xerxes Naseri is een 27-jarige Amsterdamse zanger met Iraanse roots. Hij draait al een tijdje mee in de Nederlandse muziek. Zijn stijl is een mix van zouk – een muziekgenre uit de Franse Antillen – en r&b. Hij zingt (bijna) altijd Nederlandstalig. In 2014 won hij de FunX Award voor Nieuw Talent. In 2018 deed hij mee aan The Voice of Holland, waar hij de liveshows niet haalde. In 2020 schopte hij het, samen met collega-zanger Ehsan, tot de finale van Persia’s Got Talent. Ondertussen lijkt deze hitmachine niet te stoppen en dropt hij de ene na de andere nieuwe track. Wij hebben een mix van oude en nieuwe zomerhits van Xerxes voor je verzameld.

#1 Geen Twijfel

Over de nummer 1 in deze lijst met zomerhits van Xerxes bestaat geen twijfel! Een echte meezinger op de camping, de buurtbarbecue, het strand of in de badkamer! De zanger bracht hem in 2015 al uit, maar hij blijft leuk!

#2 Ademnood

Vorige maand primeurde Xerxes bij 100%NL een remake van ‘Ademnood’ van Linda, Roos & Jessica. Een vrolijk nummer, die iedereen al mee kan zingen en waar vanaf nu ook zwoel op gedanst kan worden!

#3 Duivel In Haar Ogen

Een persoonlijk favorietje, waarvan elke vrouw waarschijnlijk denkt dat het over haar gaat! Een verhaal dat komende zomer zomaar eens waarheid zou kunnen worden met je vakantieliefde!

#4 Amour

Ga je komende zomer naar de Franse Côte d’Azur? Met ‘Amour’ kun je je Frans alvast een beetje oefenen! Met bijbehorende zuidelijke swing uiteraard!

#5 Dromen Zijn Bedrog

‘De meeste dromen zijn bedrog, maar als ik wakker word naast jou dan droom ik nog’. Iedereen die in de jaren 90 boven de 12 was kan de tekst waarschijnlijk meebleren! Xerxes’ nieuwste hit is een remake van Marco B’s Dromen Zijn Bedrog. Ook deze releaste hij bij radiozender 100%NL.

#6 Zelfs Je Naam Is Mooi

Nog een remake: Zelfs Je Naam Is Mooi, een nummer 1 hit van Henk Westbroek in 1998. Een iets langzamer nummer dan de doorgaans uptempo nummers van Xerses. Ook wel lekker tussendoor. Zijn stem komt heel mooi uit in dit nummer!

#7 Waar Wil Je Naar Toe

Voor wie nog op zoek is naar een romantische vakantie: Xerxes neemt je mee! 

#8 Alles Of Niets

Alles Of Niets is – net als Ademnood, Duivel In Haar Ogen en Dromen Zijn Bedrog – in 2021 uitgebracht. Xerxes is duidelijk on fire als het om de liefde gaat! 🔥

#9 Door Het Vuur

Twee jaar geleden was het allemaal nog wat onzekerder in de liefde, als we zijn teksten mogen geloven. Dit maakt de nummers niet minder! Door Het Vuur is een echte hete zomerhit. Voel je wat ik voel?

#10 Sophia

Als je dit nummer gehoord hebt, dan ga je sowieso een vakantieliefde scoren die Sophia heet dit jaar. Wat een geweldige ode!

Leestip: Thuis muziek opnemen doe je zo – test 1,2,3!