Zo kies je het beste internetabonnement 

Vind je dat je te veel betaalt bij je huidige internetprovider? Of ben je niet tevreden met de snelheid van je verbinding? Overstappen is zo geregeld! Maar hoe vind je het beste internetabonnement in een wirwar aan aanbiedingen? Wij hebben een handig stappenplan voor je gemaakt.

Zo kies je het beste internetabonnement

1. Zoek een betrouwbare aanbieder 

Een van de eerste dingen die belangrijk is als je op zoek gaat naar een nieuwe provider is het vinden van een betrouwbare aanbieder. Dit check je door reviews te lezen. Een bedrijf kan nog zo’n mooi salespraatje houden, niets werkt beter dan de ervaring lezen van klanten die je voorgingen! Check daarom altijd eerst de reviews op Google en vergelijkingssites. Hierin lees je vaak veel terug over de kwaliteit, snelheid en service van het internetabonnement. Sommige aanbieders, bijvoorbeeld Scarlet internet, bieden klanten de mogelijkheid om een review op hun eigen website achter te laten.

2. De snelheid van het internetabonnement

Of je het internet nou gebruikt voor zakelijke doeleinden of om je social media te checken, het is wel zo prettig als websites snel laden en je niet minutenlang naar een zandloper zit te staren. Let dus ook zeker op de snelheid binnen het internetabonnement. Dit bepaalt voor een groot gedeelte de kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid. De snelheid wordt aangegeven in Mbit/s of Gbit/s. Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen de download- en uploadsnelheid. Hoe meer, hoe beter!

3. Wel of geen glasvezel?

In de afgelopen jaren is glasvezel internet steeds bekender geworden en is het op de meeste plekken in Nederland mogelijk om hiervoor te kiezen. Glasvezel is minder gevoelig voor storingen en werkt sneller dan andere verbindingen. Een nadeel is dat je hier ook meer voor betaalt, je hebt dus een hogere maandprijs als je voor glasvezel kiest. Laat je goed informeren en weeg de voor- en nadelen tegen elkaar af voordat je overstapt.

Leestip: Google account gehackt? Dit moet je doen!

4. Vergelijk internetabonnementen 

Om tot het beste internetabonnement te komen, is het handig om het aanbod van verschillende aanbieders te vergelijken. Wat krijg je tegen welke prijs? Door te vergelijken krijg je een beter beeld van wat er allemaal mogelijk is. Kies dus niet in het wilde weg de eerste provider die je tegenkomt! Als je waarde hecht aan goed internet, is het van belang dat je een weloverwogen keuze maakt.