Wraak voor Youssef Lkhorf in het vervolg op Mocro Maffia

Ruim vier jaar na hun eerste boek hebben Wouter Laumans & Marijn Schrijver het langverwachte vervolg op Mocro Maffia uitgebracht. Een nóg spannender verhaal, waarin dit keer Omar L. centraal staat. Hij wreekt zijn broer Youssef, die omkwam in de Staatsliedenbuurt. In een jungle van namen en initialen herkennen we nog een paar bekenden.

Vervolg op Mocro Maffia

Het vervolg op Mocro Maffia komt vier jaar na het eerste boek en ruim een half jaar na de release van de gelijknamige serie op Videoland. Het verhaal maakt het beeld van de oorlog  die in Amsterdam en omgeving woedt nóg gruwelijker. App-gesprekken waarin ijskoud moorden worden gepland en liquidaties worden aangestuurd.

“Zeg aub dat ze de magazijnen helemaal leegschieten. Door zijn hoofd, door zijn ballen, door zijn nek en door zijn tenen als het kan.”

Wraak voor Youssef Lkhorf in vervolg op Mocro Maffia

Wraak bestellen

Bestel Wraak nu voor € 21,99 op Bol.com. Voor 23:00 uur besteld = morgen in huis!. Een gruwelijke aanrader!

Vergismoord op Stefan Eggermont

Het verhaal begint met de vergismoord op Stefan Eggermont. Die kwam op 13 juli 2014 ‘s avonds nietsvermoedend thuis na een avond voetbal kijken met vrienden. Meteen nadat hij zijn blauwe Fiat Punto in de Amsterdamse Conradstraat – waar hij woonde – parkeerde werd Eggermont onder vuur genomen. Hij overleefde de aanslag niet. Enkele weken later bleek de daders zich te hebben vergist. Omar L. zou het werkelijke doelwit van de aanslag zijn. Twee maanden na Stefans dood staat hij geëmotioneerd bij diens weduwe aan de deur.

Omar L. neemt wraak

In Wraak blijkt Omar L. – die de bijnaam Suarez draagt – zelf ook opdrachtgever te zijn van meerdere moorden. Na het tijdperk van Benaouf A., Gwynette Martha, Anouar B, Adil A. en Hamza B. – die allemaal vastzitten of om het leven zijn gebracht – lijkt de rust even teruggekeerd in Amsterdam. Heel even maar, want de strijd om de kilo’s coke gaat gewoon door. En de handel is niet meer de enige aanleiding voor de talloze aanslagen die volgen. Omar L. zint op wraak voor zijn vermoorde broer Youssef.

Youssef Lkhorf, Staatsliedenbuurt liquidatie

Said El Yazidi en Youssef Lkhorf werden op 29 december geliquideerd in de Amsterdamse Staatsliedenbuurt
Said El Yazidi en Youssef Lkhorf

Youssef Lkhorf, de broer van Omar, is één van de twee slachtoffers die in december 2012 om het leven komt bij de gewelddadige liquidatie in de Staatsliedenbuurt in Amsterdam. Adil A, Anouar B, en Hamza B rijden minuten lang al schietend door de wijk. Ook Saïd el Yazidi komt hierbij om het leven. Benaouf A. is de enige die de aanslag overleeft. Adil A. en Anouar B. zitten een levenslange straf uit in Nederland voor deze aanslag. Hamza B. vluchtte naar Marokko en werd daar veroordeeld tot een gevangenisstraf van 20 jaar.

Hamza B
Hamza B.

Nabil Amzieb, Naoufal F. en Mitchell Jansen

Nabil Amzieb

In een jungle van namen en initialen herkennen we nog een paar bekenden. Zo komt Nabil Amzieb voorbij, wiens lichaam in maart 2016 werd aangetroffen in een uitgebrande observatiewagen van de Utrechtse recherche en zijn hoofd een paar dagen later voor – het inmiddels gesloten – Amsterdamse waterpijpcafé Fayrouz. Ook hitman Naoufal F. komt voorbij en de in Colombia geliquideerde Mitchell Jansen.