Gwenette Martha, Benaouf A – wie is wie in Mocro Maffia?

De dramaserie Mocro Maffia op Videoland vertelt een fictief verhaal en is geïnspireerd op het gelijknamige boek van Wouter Laumans en Marijn Schrijver. In de serie zijn de namen fictief, in het boek niet. Gwenette Martha, Benaouf A, Houssine Ait S, Nasrdin Dchar, Achmed Akkabi: wie is wie in Mocro Maffia de serie?

Mocro Maffia op Videoland

Mocro Maffia (MM) is een fictieve misdaadserie over de drie beste vrienden Romano, Potlood en De Paus. Samen maakten ze de overstap van de kleine criminaliteit naar het grotere werk. Binnen no time hebben ze de hele cocaïnehandel in Amsterdam in handen. Door jaloezie valt de vriendengroep uit elkaar, waardoor ze lijnrecht tegenover elkaar komen te staan.

Mocro Maffia 2, de eerste beelden

“Losjes geïnspireerd op”

Iedere aflevering begint met de disclaimer:

Deze dramaserie vertelt een fictief verhaal en heeft geen relatie tot werkelijke gebeurtenissen. Elke overeenkomst met betrekking tot naam, karakter of achtergrond van bestaande personen berust volledig op toeval.

Wie is wie in Mocro Maffia?

In het boek zijn wél de echte namen gebruikt. Wie is wie in de serie? Als wij ons ‘losjes baseren’ op het boek, herkennen we deze personages.

Wie is wie in Mocro Maffia serie? Mandela Wee Wee is Gwenette Martha
Mandela Wee Wee is Gwenette Martha in Mocro Maffia

Leestips:
De Paus dood of niet?
Recap seizoen 1 t/m 4

Nederlandse misdaad podcasts – 8 luistertips!
Netflix serie Undercover waargebeurd verhaal Janus van W.

Wraak

Bestel het boek Wraak

Achmed Akkabi, die de serie samen met collega Thijs Römer bedacht, benadrukt in een interview in de Volkskrant dat de serie “losjes geïnspireerd is op het boek” van Wouter Laumans en Marijn Schrijver. Zij brachten het verhaal in 2014 uit, na uitgebreid onderzoek naar de bendeoorlog in Amsterdam. Er is inmiddels ook een deel twee uit: Wraak.

Bestel Wraak nu voor € 21,99 op Bol.com. Voor 23:00 uur besteld is morgen in huis. Een gruwelijke aanrader!