Wie is wie in Mocro Maffia serie? Oussama Ahammoud

Donderdag verscheen Mocro Maffia op Videoland. De dramaserie vertelt een fictief verhaal en is geïnspireerd op het gelijknamige boek. In de serie zijn de namen fictief…in het boek niet. Gwenette Martha, Benaouf A, Houssine Ait S, Nasrdin Dchar, Achmed Akkabi. Wie is wie in Mocro Maffia de serie?

Puma Dikke Titels affiliate - Forever Faster

Mocro Maffia serie

Mocro Maffia de serie is een fictieve misdaadserie over de drie beste vrienden Romano, Potlood en De Paus. Samen maakten ze de overstap van de kleine criminaliteit naar het grotere werk. Binnen no time hebben ze de hele cocaïnehandel in Amsterdam in handen. Door jaloezie valt de vriendengroep uit elkaar, waardoor ze lijnrecht tegenover elkaar komen te staan.

“Losjes geïnspireerd op”

Iedere aflevering van Mocro Maffia begint met de disclaimer:

Deze dramaserie vertelt een fictief verhaal en heeft geen relatie tot werkelijke gebeurtenissen. Elke overeenkomst met betrekking tot naam, karakter of achtergrond van bestaande personen berust volledig op toeval.

Het boek lezen? Bestel hem online op Bol.com

Achmed Akkabi, die de serie samen met collega Thijs Römer bedacht, benadrukt in een interview in de Volkskrant dat de serie “losjes geïnspireerd is op het boek Mocro Maffia” van Wouter Laumans en Marijn Schrijver. Zij brachten het verhaal in 2014 uit, na uitgebreid onderzoek naar de bendeoorlog in Amsterdam.

Wie is wie in Mocro Maffia?

In het boek zijn wél de echte namen gebruikt. Wie is wie in Mocro Maffia de serie? Als wij ons ‘losjes baseren’ op het boek, herkennen we deze personages uit het boek.

Wie is wie in Mocro Maffia serie? Mandela Wee Wee is Gwenette Martha

Mandela Wee Wee is Gwenette Martha

Mocro Maffia de serie is vanaf donderdag 11 oktober te zien op Videoland. Je hoeft niet te wachten, want alle acht afleveringen, á 45 minuten, staan meteen online. Zes uur kijkplezier dus!

Lees ook:

Helikopterpiloot doet boekje open over Benaouf A.

Kopstuk Mocro Maffia Houssine Ait S weer vrij