Wie is wie in Judas? Eerste beelden van Willem Holleeder

Familie. Verraad. Angst. Drie hoofdingrediënten van Judas. De nieuwe Videoland serie is geïnspireerd op het gelijknamige boek, dat Astrid Holleeder schreef over leven met haar broer Willem. De serie geeft een persoonlijk kijkje in de jeugd en het latere leven van de familie. Acteur Gijs Naber speelt Willem Holleeder. We stellen de cast aan je voor.

Vanaf 6 januari is Judas elke zondag om 22:00 uur te zien op RTL 4 en op Videoland. De nieuwe dramaserie vertelt vertelt het verhaal van de familie Holleeder, een portret van 1983 (De Heineken Ontvoering) tot nu.

De cast van Judas

Gijs Naber speelt Willem Holleeder, Rifka Lodeizen neemt de rol van Astrid voor haar rekening en Marit van Bohemen is zusje Sonja. Verder zijn er rollen weggelegd voor Carry Tefsen en Bianca Krijgsman, die beiden ma Holleeder spelen. En Cor van Hout wordt gespeeld door Bas Keijzer.

Afpersingen, mishandelingen en liquidaties

In de trailer van Videoland zien we beelden van meedogenloze afpersingen, mishandelingen en liquidaties. Zakelijk én privé! Zo zien we hoe Willem Holleeder een wapen op het hoofd van zijn neefje zet om Astrid te bedreigen en zijn er beelden van een liquidatie in een auto, waarbij een klein kind op de achterbank zit en alles ziet gebeuren.

Bestel Judas op Bol.com!

Judas van Astrid Holleeder

Judas – leven met Willem Holleeder

Astrid en Sonja Holleeder besluiten in 2013 te doen wat niemand voor mogelijk hield: ze staan op tegen hun broer Willem – die na zijn vrijlating in 2012 tot nationale knuffelcrimineel was uitgegroeid – en leggen zeer belastende verklaringen tegen hem af, net als zijn ex-vriendin Sandra den Hartog. De dag dat het nieuws op 24 maart 2015 naar buiten komt – ‘Vrouwen vloeren Holleeder’ – worden in een uitzending van rtl Late Night een aantal schokkende geluidsfragmenten uitgezonden. Het luidt de val van de onaantastbare Willem Holleeder in.

30 jaar de tiran van de familie

Wat weinigen wisten, is dat Willem Holleeder zijn familie dertig jaar lang terroriseerde, afperste en bedreigde, precies zoals zijn alcoholistische vader – werknemer bij Heineken – de familie jarenlang had overheerst en mishandeld. Kinderen, vrouwen, aangetrouwde familie, tot aan moeder Stien toe: niemand ontkwam aan hun despotische gedrag.

Verbijsterende familiekroniek

Judas speelt zich af tussen 2012 en het heden, en is doorspekt met flashbacks naar spraakmakende gebeurtenissen in het verleden. Het is een verbijsterende familiekroniek waarin Astrid Holleeder een onthutsend portret schetst van een gezin dat sinds 1983 – het jaar van de Heineken-ontvoering – alleen nog maar een achternaam heeft: Holleeder.