Wat kost influencer marketing? De prijs per post of view

Kanalen als YouTube, Instagram en TikTok zijn niet meer weg te denken uit ons leven. We gebruiken het om te ontspannen, met vrienden te communiceren, maar ook om te shoppen. Uit de Shopping Index blijkt dat Nederland 1 van de hoogste conversieratio’s wereldwijd heeft. Met een gemiddelde van 3,2% scoren we hierin beter dan de UK (2,8%) en de VS (2,5%). Dit koopgedrag wordt beïnvloedt door wat we online zien, bij influencers bijvoorbeeld. Dit maakt het een rendabele manier van promoten. Wat kost influencer marketing? En hoe bereik je de juiste mensen? Check alle ins & outs.

Hoe werkt influencer marketing?

Hoe werkt influencer marketing

Influencers zijn online content creators met relevante volgers binnen een bepaalde tak. Zo heb je bijvoorbeeld influencers die zich focussen op sport en een healthy lifestyle, op mode, beauty, eten en drinken en op elke branche die je maar kunt bedenken. Ze zijn actief op kanalen als YouTube, Instagram, TikTok, SnapChat en Facebook. Daar delen ze vlogs, posts en verhalen over hun passie. Als merk kun je hier handig gebruik van maken door je producten of diensten te laten aanbevelen door een influencer. Volgers zien een vertrouwd gezicht met jouw waren en willen het ook proberen. Een simpele manier van marketing, waarmee je veel impact kunt maken.

Leestip: Samenwerken met influencers? Zo doe je dat als bedrijf!

Wat kost influencer marketing?

De kosten van influencer marketing lopen erg uiteen. Die zijn afhankelijk van het contenttype, het bereik van het kanaal en van de engagement rate. De engagement rate is de betrokkenheid bij een bericht, oftewel: hoeveel views, likes en shares heeft de influencer gemiddeld? Er zijn verschillende prijsafspraken binnen deze manier van promoten. We hebben een overzicht gemaakt.

Betalen per post

De eerste manier van betalen is een vaste prijs per post. Die spreek je vooraf af en staat vast, ongeacht het bereik en de engagement rate. De prijzen per post beginnen bij €70,- en kunnen, afhankelijk van het bereik oplopen tot duizenden euro’s.

Een prijs per view

Een prijs per view kan ook. In zo’n geval is de prijs variabel en hangt deze samen met het bereik. Dit heeft enerzijds het voordeel dat je nooit teveel betaalt, maar precies voor wat je krijgt. Anderzijds betaal je in dat geval ook nooit te weinig. 

Een prijs per inschrijving

Zijn nieuwe inschrijvingen of volgers je doel? Dan spreek je een prijs per volger of inschrijving af met de influencer. Ook dan is je prijs variabel en loopt deze op aan de hand van het succes van de post.

Een barterdeal

Heb je een interessant aanbod? Dan kun je de influencer ook een gratis product of een gratis dienst aanbieden in ruil voor promotie. Dit noemen we een barterdeal. Vermeld bij je aanbod de waarde van het product/de dienst, zodat de influencer een goede afweging kan maken.

Wat kost influencer marketing - prijs per post of view

Nano, micro, meso, macro en mega influencers

Het bereik van een social media-kanaal is een belangrijke factor bij het bepalen van de prijs. Om dit beter in kaart te brengen, delen we influencers op in verschillende typen: nano, micro, meso, macro en mega influencers.

Leestip: Influencer marketing voor kleine ondernemers

wat kost influencer marketing

Wat kost influencer marketing op basis van bereik?

We hebben het bereik en de prijzen per categorie voor je uitgewerkt.

Nano-influencers

Nano influencers

Nano influencers zijn local heroes. Ze zitten nog in de opstartfase en hebben maximaal 5.000 volgers. Dit relatief kleine bereik heeft zo zijn voordelen. Nano influencers kennen hun volgers vaak echt en hebben veel interactie met hun volgers. Mensen kennen ze écht.

  • Voor een post betaal je tussen de €70,- en €150,-.

Micro-influencers

Micro influencers

Ook micro influencers hebben in verhouding een klein bereik: tussen de 5.000 en 5.000 volgers. Ook zij hebben veel connectie met hun doelgroep, wat je als bedrijf veel interactie oplevert.

  • Voor een samenwerking met een micro influencers betaal je gemiddeld €150,- tot €500,- per post.

Meso-influencers

Meso influencers

Meso’s zijn een goede middenmotor op social media. Ze hebben 50.000 tot 100.000 volgers en zijn specialist  binnen een bepaald vakgebied.: sport, fashion of food bijvoorbeeld.

  • Per post rekenen ze €500,- tot €1.000,-.

Macro-influencers

Macro influencers

Macro influencers timmeren al een tijdje aan de weg en zijn echte professionals op social media. Ze kunnen leven van de inkomsten die ze hiermee genereren.

  • Hun bereik is 100.000+ volgers, de prijs €1.000,- tot €3.000,- per post.

Mega-influencers

Mega influencers

Mega influencers zijn de Kim Kardashians en Justin Biebers in de wereld van online. Ook in Nederland heb je socialites met honderdduizenden volgers, denk aan: Monica Geuze, Enzo Knol, FamkeLouise, StukTV etc.

  • Prijzen op dit soort kanalen beginnen bij €3.000,- en kunnen oplopen tussen tienduizenden euro’s per post.

Influencer marketing van Dikke Titels

Dikke Titels kan je helpen met influencer marketing. Door ons eigen netwerk te gebruiken (de website en onze Instagram page) en door je te koppelen aan andere interessante socialites. Hiervoor werken we samen met Promocial: hét influencer platform van oost Nederland. We bieden fullservice en maken een plan van aanpak en offerte op maat, die helemaal is afgestemd op jouw needs: qua bereik, branche en doelgroep.