Wat doet een recruiter?

In een dynamische arbeidsmarkt, waarin talent schaars is en bedrijven strijden om de beste kandidaten, speelt de recruiter een cruciale rol. Dergelijke professionals zijn de schakel tussen werkgevers en werknemers. Hun doel is om de juiste (wo)man voor the job te vinden. Wat doet een recruiter precies? En waarom is iemand in deze rol van toegevoegde waarde voor je bedrijf?

Wat doet een recruiter precies?

Het takenpakket van een recruiter

Recruiters spelen een verbindende rol in het wervingsproces van bedrijven en organisaties. Ze zijn verantwoordelijk voor het vinden, aantrekken en selecteren van talent dat past bij de behoeften en bedrijfscultuur. We hebben het takenpakket voor je op een rij gezet.

Talent scout en acquisitie

Eén van de belangrijkste taken van een recruiter is het vinden en aantrekken van talent. Recruiters werken nauw samen met werkgevers. Hierdoor kunnen ze een goed beeld vormen van de wensen en behoeften binnen de organisatie. Ze stellen vacatureteksten op, plaatsen deze op relevante platformen en benaderen actief potentiële kandidaten via verschillende kanalen, zoals: social media, professionele netwerken en wervingsdatabases.

Screening en selectie

Zodra de sollicitaties binnenkomen, is het de taak van de recruiter om de ontvangen cv’s en sollicitatiebrieven te screenen en geschikte kandidaten te selecteren. Dit selectieproces kan o.a. bestaan uit het afnemen van telefonische interviews en het beoordelen van portfolio’s. Recruiters zijn bedreven in het herkennen van de juiste vaardigheden, ervaring en persoonlijkheidskenmerken die passen bij de functie en de bedrijfscultuur.

Interviews en evaluatie

Als een kandidaat de eerste screening doorloopt, regelt de recruiter verdere gesprekken. Hij of zij stelt vragen om de skills, motivatie en carrièredoelen van de kandidaten te beoordelen. De recruiter kijkt hierbij ook naar soft skills, zoals: communicatie, leiderschap en teamwerk.

Arbeidsvoorwaarden en aanbiedingen

Als de geschikte kandidaat is gevonden, speelt de recruiter een belangrijke rol bij het onderhandelen over de arbeidsvoorwaarden en het doen van een voorstel. Dergelijke professionals fungeren als tussenpersoon, tussen de werkgever en de kandidaat, en zorgen ervoor dat beide partijen tevreden zijn met de overeenkomst.

Relatiebeheer

Naast het werven van nieuwe talenten, bouwen recruiters ook aan langetermijnrelaties met potentiële kandidaten. Ze onderhouden contact met getalenteerde professionals, zelfs als ze op dat moment niet beschikbaar zijn voor een nieuwe functie. Door een netwerk van potentiële kandidaten op te bouwen, kunnen recruiters snel reageren op toekomstige wervingsbehoeften en waardevolle connecties tot stand brengen tussen werkzoekenden en werkgevers.

Leestip: 5 redenen om te solliciteren op een baan in de klantenservice