Waarom elke ZZP´er een presentatiemap moet hebben!

Je hoort nog niet bij the big boys, maar bent wel een rijzende ster in jouw vakgebied. Als ZZP´er heb je met veel verschillende opdrachtgevers te maken. Leuk en afwisselend, maar dit betekent ook dat je vaak een nieuw gezicht bent. You only have one chance to make a first impression!  Online én offline. Met een presentatiemap van je bedrijf bijvoorbeeld!

To do: visitekaartjes ?

Dat print nog steeds springlevend is merk ik elke keer als me om visitekaartjes wordt gevraagd – en ik moet bekennen dat ik ze nog steeds niet in mijn nieuwe huisstijl heb laten drukken. Slecht, ik weet het. Het staat bovenaan mijn to do list! Maar met een mooie presentatiemap kom je ook een heel eind, zo bleek vorige week maar weer eens…

Mond-en-map-reclame

Waarom je als ZZP´er écht een presentatiemap moet hebben!

⤶ Mijn vriendin en collega Helen heeft haar eigen tekst- en communicatiebureau: FlinCC. Ze doet dit voor haarzelf – alleen – en is deze week met zwangerschapsverlof gegaan. Vaste opdrachtgevers waren tijdig geïnformeerd, maar nieuwe klanten konden dit natuurlijk niet weten. En zo kreeg ze deze maand twee aanvragen binnen. Webteksten, klussen die we wel vaker delen. Ze vroeg me of ze de klanten kon doorspelen. Tuurlijk, leuk!! Er moest snel worden geschakeld. De deadlines stonden al en er moesten nog telefonische interviews worden afgenomen.

Uitdaging

Hoe maak ik snel een goede eerste indruk bij opdrachtgevers die eigenlijk een andere tekstschrijver hadden geselecteerd? Regel 1: wees origineel. Regel 2: maak het persoonlijk. Regel 3: maak het tastbaar.

Resultaat

Begin dit jaar heb ik deze presentatiemap besteld – helemaal in mijn eigen Dikke huisstijl – en hem gevuld met een bedrijfsportfolio. Het ideale moment om hem in te zetten voor mijn personal branding! Nog dezelfde dag gingen mijn presentatiemappen de deur uit als aangetekende post, zodat ik via Track & Trace precies kon volgen wanneer de postbode ze overhandigde. Binnen 24 uur had ik twee enthousiaste nieuwe klanten aan de telefoon. Opdrachten binnen en de investering dubbel en dwars terugverdiend!

Een presentatiemap voor je bedrijf in 3 stappen

Een goede presentatiemap heeft de complete look & feel van je bedrijf. Nog voordat hij is opengeslagen moeten jouw naam en USP’s in het oog springen ? dat first impression ding. Door hem te vullen met concrete informatie en prikkelende voorbeelden, geef je de lezer een tour langs je producten, diensten en jouw manier van werken. Wedden dat (potentiële) klanten het leuk vinden om iets tastbaars te ontvangen!

Stap 1: treffende teksten

Een goede presentatiemap voor je bedrijf is gevuld met een offline portfolio. Treffende teksten zijn de eerste stap. Niet alleen voor tekstschrijvers, zoals Helen en ik, maar voor elk bedrijf. Wie ben je? Wat doe je? En vooral: wat kan jij voor klanten betekenen? Vertel het op een korte, krachtige manier in de toon die bij jouw doelgroep én bedrijf past.

Tekstschrijver nodig?

SEO Specialist en Tekstschrijver Marlouk Rodijk

? 06 36 136 244
? redactie@dikketitels.com
▪  meer over de diensten van Dikke Titels!

Stap 2: een persoonlijk kijkje

Geef je bedrijf ook een gezicht in de presentatiemap. Hou het wel overzichtelijk en maak er geen persoonlijk foto-album van. Werk bijvoorbeeld met illustrerende foto’s: van jou en jouw werk. Schakel voor dit soort klussen altijd een professionele fotograaf in. Eén met goede referenties – check eerst Google!

Stap 3: een goede huisstijl

Treffende teksten zijn nergens zonder een mooie huisstijl, al werk je met de beste tekstschrijver. Het oog wil ook wat! Een sterk logo, een design van nu en kleuren die bij jouw bedrijf passen zorgen ervoor dat jouw presentatiemap niet te missen is.

Succes!

-?- ???????