Vrouw vindt kat terug via dating-app Tinder

Anno 2017 is het helemaal niet gek om de liefde van je leven (of in ieder geval voor één nacht) op een dating-app te scoren. Maar Katie Alsop vond een hele andere poes dan die waar de gemiddelde gebruiker naar zoekt.

Katie wist zich geen raad toen haar trouwe viervoeter, kat Peanut, vermist raakte. In plaats van de buurt vol te hangen met posters, zocht ze de oplossing op Tinder. Ze kocht een premium abonnement en stelde als profielfoto een foto van Peanut in. Een geniaal idee, zo bleek, want een halfuur later kreeg ze al een verlossend telefoontje. Een zekere Charlie had Peanut gespot in zijn tuin.

“Charlie vertelde me dat hij mijn Tinderprofiel had gezien, uit zijn raam keek en de kat zag zitten in de tuin. Wat een toeval, of niet! Ik was zo opgelucht”, vertelt Alsop aan The Huffington Post. Katie reed meteen naar het huis van Charlie om haar kat te vangen. Maar Peanut liet zich niet zo makkelijk pakken.

Een eeuwenoud sprookje bood uiteindelijk uitkomst. Met de broodkruimels van Hans en Grietje in gedachten, maakte Katie een spoor van tonijn, van het huis van Charlie naar haar eigen woning. Onweerstaanbaar kennelijk, want een klein half uurtje later zat Peanut weer op zijn vertrouwde plekje thuis.