Vind je Spotify Wrapped jaaroverzicht en deel hem op socials

Welk nummer heb jij het afgelopen jaar helemaal grijs gestreamd? Wie was je favoriete artiest of band? Welk genre beluisterde je het meest? En hoeveel uur heb je in totaal op Spotify doorgebracht? Allemaal vragen die vanaf 1 december weer beantwoordt worden. Dan komt traditiegetrouw het Spotify Wrapped jaaroverzicht uit. Lees hoe je bij jouw persoonlijke Wrapped komt en hoe je je muzikale jaaroverzicht deelt op social media.

Wat is het Spotify Wrapped jaaroverzicht?

Spotify Wrapped jaaroverzicht streamen

Het Spotify Wrapped jaaroverzicht is een persoonlijke afspeellijst die elk jaar op 1 december automatisch wordt aangemaakt in je account. Het is een top 100 van je meest beluisterde nummers in het afgelopen jaar. Naast je meest beluisterde nummers, houdt het muziekprogramma ook andere statistieken bij. Welk genre het meest voorbij kwam in je afspeellijsten bijvoorbeeld, hoeveel minuten je in totaal streamde en wie je favoriete artiesten en bands waren. Vanaf 1 december krijgt iedereen die de app opent meldingen van Wrapped, waarin dit soort feitjes gepresenteerd worden.

Leestip: Nederlandse misdaad podcasts – 8 luistertips!

Waar vind je Wrapped?

Wrapped wordt elk jaar op 1 december om 0.00 uur gelanceerd door Spotify. Wie de app vanaf dat moment opent, krijgt pushmeldingen met de muzikale facts & stats van Wrapped. Er zijn meldingen over wie, wat en wanneer je luisterde en een overzicht van alle muzikale feitjes. Die kun je gemakkelijk delen op social media, via de share button. Wil je jouw top 100 met meest beluisterde nummers terugvinden nadat je de app hebt gesloten? Ga naar: afspeellijsten en zoek naar ‘Jouw topnummers’. Je krijgt dan een overzicht met al je Spotify Wrapped jaaroverzichten.

Like, share en tag je favoriete artiesten

Artiesten staan, net als jij, te popelen voor de release van de Spotify jaaroverzichten. Ze roepen hun volgers op TikTok en Instagram massaal op om hun Wrapped te delen en ze te taggen als ze erin voorkomen. Jij krijgt dan, als trouwe volger, vaak een mention in de Story van de artiest. Spotify levert de Wrapped-content likeable en shareable aan: in de juiste verhoudingen voor je timeline en Story posts, in trendy knalkleuren en met foto’s van je favoriete artiesten. Het taggen voor een repost moet je handmatig doen. Typ @+ de naam van degene die je wilt taggen, dan krijg je tijdens het typen automatisch suggesties. Selecteer het profiel dat je wil taggen en zet de naam op de juiste plek in je foto. Vergeet niet om #wrapped of #spotifywrapped toe te voegen. Met deze hastags is je post te zien voor volgers van deze topics.

Taylor Swift streamen