Tonnano in Mocro Maffia: rapper ICE en zijn rol so far

Er zijn niet veel personages die meerdere seizoenen overleven in Mocro Maffia. Tonnano wel, hij maakte in het derde seizoen zijn intrede en draait nog volop mee als de rechterhand van Paus. Wie is de man achter de rol? En hoe verging het Tonnano in Mocro Maffia tot nu toe? Een bio van Khalid Alterch aka rapper ICE.

Tonnano in Mocro Maffia

Tonnano is lid van team Paus. Hij runt een zaalvoetbalclub, waar duistere zaakjes worden geregeld. Er worden dealtjes gemaakt, drugs versneden en in seizoen 4 van Mocro Maffia kwam de club bij een inval letterlijk onder vuur te liggen. Zijn opvliegende karakter en rake opmerkingen maken Tonnano een populair karakter in de serie. 

De betekenis van de bijnaam Tonnano

Gelijktijdig met de release van MM4 verscheen ook de nieuwe Videoland-reeks Behind the Character. Hierin onthullen acteurs achtergrondverhalen van hun karakters. De interviews worden gedaan door Joey, het broertje van Tatta die in seizoen 3 werd geliquideerd. Tonnano vertelt het verhaal achter zijn bijnaam. 

“Mijn vader werkte in een visfabriek. Als er overschot was moest dit worden weggegooid, maar de medewerkers deden dit niet. Ze namen de vis stiekem mee naar huis en handelden erin. De vader van Tonnano deed dit ook en liet zijn zoon de vis (tonijn) voor een gulden per stuk verkopen. Die fietste als een echte marktkoopman door de wijk en riep ‘Tonnano om zijn vis aan de man te brengen.” 

Toen Tonnano 14 was overleed zijn vader aan een hartaanval, na een ruzie op zijn werk. Toen hij hier achterkwam heeft hij de collega’s van zijn vader één voor één laten boeten en de vishandel geruïneerd. 

Leestip: Paus in Mocro Maffia: Achmed Akkabi en zijn rol so far

Volg mij op Instagram

Rapper ICE

De rol van Tonnano in Mocro Maffia wordt gespeeld door Khalid Alterc, beter bekend als rapper ICE. Zijn videoclips waren de enige acteerervaring die ICE had, voordat hij door Achmed Akkabi werd gecast voor de rol in Mocro Maffia. 

Rwina in de studio van FunX

Ook als rapper is Alterch een opvallende verschijning en zet hij de boel regelmatig op z’n kop. Check zijn livesessie Bij Youssef en Ouassima in de studio van FunX.