Tips om sneller boeken uit te lezen

Uit onderzoek blijkt dat Nederlanders steeds minder lezen. De interesse voor een goed verhaal op Netflix is er wel, maar lezen vinden we saai. Maar wat als er meer actie in het verhaal  komt, doordat je het sneller tot je kunt nemen? De modernste technieken maken het mogelijk om in een week, dag of zelfs een uur een boek van kaft tot kaft te verslinden. Gebruik deze 3 tips om sneller boeken uit te lezen.

1. Zorg dat je altijd een goed verhaal paraat hebt

Hoewel we tegenwoordig een druk bestaan leiden, zijn er tussendoor altijd momenten dat je moet wachten. In de wachtkamer bij de huis- of tandarts, in de trein of bus, een tussenuur of thuis (op de kids, visite of postbode bijvoorbeeld). Als je ervoor zorgt dat je altijd een goed boek in je tas of boekenkast hebt, kun je deze vergeten uurtjes nuttig besteden. Sommige boeken zijn educatief en leren je nieuwe dingen over de geschiedenis, een lekker recept voor thuis of nieuwe vaardigheden, maar een spannende detective of een boek uit de bouquetreeks is ook prima. Lezen is namelijk altijd goed voor je intellectuele vaardigheden. Als deze rustige momenten aangrijpt om te lezen, heb je altijd iets te doen en ben je in no time door je boek heen!

Copywriter Marlouk Dikke Titels

2. Sneller boeken uitlezen met geheugentechnieken

Met de juiste technieken kan lezen een stuk sneller dan je denkt, zonder dat je focus verliest en het verhaal letterlijk uit het oog verliest. Er zijn speciale geheugentechnieken en mindmappen die je helpen om de hoofdzaken in teksten snel te scannen en tot je te nemen. Super handig als je lesstof tot je moet nemen, voor school bijvoorbeeld of je rij-examen! Dit werkt een beetje hetzelfde als bekende trucjes waarbij je alleen een select aantal letters van een woord ziet en toch weet wat er staat, zoals in ouderwetse contactadvertenties: mn zkt vrw in Llystd, 25- 35 jr, spntn en vrlk, maar dan iets geavvanceerder. Hier zijn speciale trainingen snellezen voor, die je binnen 1 dag de modernste technieken op het gebied van snellezen, geheugentechnieken en mindmappen leren. Alleen, in groepsverband en online of op 1 van de vele locaties bij jou in de buurt.

Leestip: Shane Kluivert met kookboek op 3 in Bestseller Top 60

3. Gebruik een appblokker

Appblokkers zijn ideaal voor moment waarop je niet gestoord wilt worden. Tijdens het werken bijvoorbeeld, of het schrijven van dit artikel. En ze werken ook perfect als je even wilt wegduiken in een goed boek. Appblokkers zijn, hoe ironisch het ook klinkt, apps die je helpen om andere apps te snoozen. Hiermee zet je WhatsApp, Facebook, Instagram, TikTok, je mail en andere digitale stoorzender even uit zonder dat je je telefoon uitschakelt. Veel mensen gebruiken ze ook in de auto of op de fiets, zodat ze tijdens het rijden niet worden gestoord door berichten. Met appblokkers kun je ook belletjes snoozen. Eenmaal ‘ontblokt’, krijg je nog wel de meldingen die je gemist hebt binnen en kun je weer vrolijk verder swipen. Voorbeelden van goede applicaties zijn: App Block en Stay Focused. Je kunt ze downloaden via de App Store of Google Play.