Thuis fotograferen met teddyberen

Fotograferen kun je leren! Als je het leven wat vaker door een lens bekijkt, zul je zien dat je er vanzelf handig in wordt. Je ziet steeds meer mooie kleuren, contrasten en kiekjes in de dagelijkse dingen om je heen. Wil je jouw eerste stappen zetten als amateurfotograaf en Insta-waardige foto’s maken? Dan kun je beginnen met deze oefenopdracht voor thuis fotograferen.

Jouw huis als decor voor Insta-waardige foto’s

Thuis fotograferen

Het aantal Nederlandse gebruikers van Instagram blijft jaarlijks groeien. In 2020 had het fotogenieke platform 4,9 miljoen leden in ons land. We houden ons er vooral bezig met Insta-waardige foto’s. Populaire influencers reizen naar alle uithoeken van de wereld voor het perfecte plaatje. Dat is leuk…als je een rijk en reislustig type bent, maar daar heb jij thuis op de bank natuurlijk helemaal niks aan! Maar wist je dat je thuis ook hele toffe plaatjes kunt schieten? Bekijk je huis eens door een andere lens en zie het als decor voor Insta-waardige foto’s!

Thuis fotograferen: oefenopdracht

Kies een voorwerp uit en fotografeer deze op vijf plekken in en om je huis. Meer mag ook, maar minimaal op vijf verschillende plekken. Kies bijvoorbeeld voor een plant, een stuk fruit, een bosje bloemen, speelgoed van de kinderen of een gebruiksvoorwerp voor huis, tuin of keuken. Denk, naast de locatie, ook na over de invalshoek: maak echt vijf verschillende foto’s. Zorg ervoor dat het niet te gemaakt wordt: geen opgezette scène met legopoppetjes bijvoorbeeld, maar houd het abstract. Zo stimuleer je je creativiteit en leer je om je woning eens vanuit een ander perspectief te bekijken. Tip: wil je jouw foto’s extra dimensie geven? Probeer te spelen met licht.

Leestip: Bedrijfsfotografie: zelf professionele bedrijfsfoto’s maken

Thuis fotograferen met teddyberen

Om je een opstapje en de nodige inspiratie te bieden, zijn wij gaan thuis fotograferen met teddyberen!  Deze vijf foto’s hebben onze timeline gehaald:

Zoals je ziet gaat het niet zozeer om de kamer waarin Teddy is, maar meer om de setting op de foto’s. De waslijn-foto is bijvoorbeeld van dichtbij geschoten, maar door de hangende beer en de wasknijper snap je de invalshoek meteen. Op de foto waarop de beer ligt te zonnen, zorgen de kleuren voor het perfecte plaatje. En op foto 4, in de hal, hebben we gespeeld met licht.

Sharing = caring! #dikketitels

Ben je thuis creatief aan de slag gegaan? Wij zijn benieuwd naar het resultaat! Post je foto’s met #DikkeTitels op Instagram & share!