Tekst is zóóó 2019! Woorden omzetten in winst

Content is de fase van een hype voorbij. Bye bye kindergarten, hello world! Waren we de afgelopen jaren nog sceptisch over de kracht van storytelling, nu heten we tekst officieel welkom tot de familie. Een goede SEO tekstschrijver anno 2019 doet jouw acquisitie, sales en communicatie in één.

Tekst is zóóó 2019!

Waar ik mijn plekje binnen een reclamebureau 3,5 jaar geleden nog echt moest veroveren en de functie van contentmanager uitbouwde van 20 naar 32 uur per week, zijn bedrijven nu weken – soms maanden – op zoek naar iemand met dit specialisme. Hé hé, eindelijk zien bedrijven de waarde van tekst! Fijn. Als freelance tekstschrijver vind ik dat natuurlijk super! Om jouw woorden in de online jungle van branding en sales waardevol te maken voor een merk, moet je up to date blijven. Wat werkt anno 2019? Is SEO nog belangrijk? Hoe scant Google mijn teksten? Hoe onderscheid ik een product? Welke kanalen zet ik in? Kortom: wat is tekst van nu?

Content trends

Persoonlijk en relevant

Ook in de marketing zien we steeds meer robotisering. Apps, chatbots en andere tools nemen menselijk werk over. Daarom is relevante, persoonlijke content in 2019 belangrijker dan ooit. Laat zien dat er menselijke creativiteit achter de teksten zit! Binnen de contentcreatie zien we een verschuiving van vluchtig naar krachtig, van oppervlakkig naar relevant.

Wies Popa, creatief directeur bij Axioma:

“De toekomst van contentmarketing zit in de combinatie van mens en machine. Creativiteit, analytisch vermogen en strategisch denken zijn daarom dé skills die je in 2019 moet uitdiepen. Maar ook in creatie zullen wij, mensen, nog altijd de doorslag geven. Niet toevallig zijn juist de belangrijkste facetten van een sterk verhaal bij uitstek menselijk. Empathie, beoordelingsvermogen, levenservaring en relaties zullen de machines nog niet zo gauw van ons overnemen.”

Micro momenten

Hoe vaak kijk jij per dag op je telefoon? De app Checky houdt het voor je bij. Je zult verstelt staan van de uitkomst! Maar gelukkig ben je niet de enige die zijn mobiel honderden keren per week ontgrendeld. Dat doen we allemaal. Korte (micro) momenten waarop bedrijven hun kans moeten grijpen om ons te prikkelen. Insta Stories, pop-up banners, 30 seconden video ads. De manier waarop je als bedrijf de aandacht van consumenten trekt verandert hierdoor. De boodschap moet worden verpakt in een korte, krachtige tekst die de lading dekt en onmiddellijk aanzet tot actie.

Timing

Bij micro momenten is de juiste timing ook essentieel. Ondernemers spelen in op vaste micro momenten als ochtendrituelen, etenstijd, weersomstandigheden en file.

Meer tekst trends

Naast relevante en persoonlijke content en micro momenten, zien we ook een aantal andere content trends in 2019. Zo wordt strategie heel belangrijk. Creëer niet lukraak ‘leuke’ content, maar bepaal vooraf een duidelijke structuur. Video blijft booming. Voor tekstschrijvers betekent dit: meer storytelling. Daarnaast is het belangrijker dan ooit om te onderscheiden. Een merk als Coolblue doet dit bijvoorbeeld met bijzondere teksten op hun pakketjes, bussen en andere promotiemateriaal.

Tekstschrijver Deventer

Tekstschrijver Deventer Marlouk

Tekstschrijver Deventer nodig? Een SEO tekstschrijver, journalist en social media manager. Ik help je graag op freelance basis om meer winst uit woorden te halen. Bekijk mijn diensten of neem voor meer informatie contact op via tel: 0636136244 of redactie@dikketitels.com.