Supersnel internet voor freelancers die thuis werken

Thuiswerken is het nieuwe werken. Als freelancer heb je de vrijheid om zelf te bepalen waar je aan de slag gaat en steeds meer zzp’ers kiezen ervoor om dit thuis te doen. Hierbij zijn een goede werkplek en een stabiele internetverbinding musthaves! Welke verbinding werkt het best in je thuiskantoor? En wat zijn andere checks die je moet afvinken om zorgeloos te ondernemen vanuit huis? Wij zochten het voor je uit en delen een handige checklist!

Steeds meer thuiswerkers in Nederland

Snel internet voor freelancers die thuis werken

Thuiswerken is een trend die in de afgelopen jaren steeds populairder is geworden. Tijdens de lockdowns werkten de meeste Nederlanders vanuit huis en veel werknemers in loondienst houden die gewoonte er nu deels in. Sinds de afschaffing van de coronamaatregelen werken Nederlandse werknemers 2 keer zoveel thuis als voor de crisis, zo blijkt uit cijfers van het ministerie van infrastructuur. 4 op de 10 werkt wekelijks vanuit huis en gemiddeld betreft dit 6,5 uur. 

Onder de freelancers is het aantal thuiswerkers nog hoger. Dit komt vooral omdat zij zelf hun werklocatie bepalen en niet hoeven reizen voor je werk heeft nou eenmaal zijn voordelen, zeker met de stijgende prijzen in het vervoer! 70% van de zzp’ers werkt regelmatig vanuit huis.

Glasvezel internet of kabel?

Om thuis te kunnen werken is een stabiele internetverbinding je no.1 prioriteit. Hierbij heb je de keuze uit glasvezel en kabel. Kabelinternet is een traditionele manier van connecten, die veel mensen nog gebruiken uit gewoonte. Toch werkt glasvezel internet een stuk sneller. Dit komt omdat het wordt aangestuurd door (de naam zegt het al) een flinterdunne vezel van glas. Hier wordt licht doorheen gestuurd, dat zorgt voor een goede en stabiele internetverbinding. Voordeel hiervan is niet alleen dat het sneller is, maar ook minder gevoelig voor storingen die je bij elektrische kabelverbindingen mogelijk wel ervaart. De snelheid van glasvezel zorgt op haar beurt voor haarscherp beeld, waardoor zelfs de grootste HD-bestanden in no time worden gedownload en weergegeven. Ideaal voor thuiswerkers die veel aan beeldbewerking doen, met social media werken of streamingsdiensten gebruiken!

Thuiswerk checklist voor freelancers

Checklist thuiswerken voor freelancers

Naast een snelle internetverbinding, zijn er ook andere checks voor thuiswerkers. Wat dacht je bijvoorbeeld van een ergonomische werkplek en de juiste tools en programma’s? Wij hebben een handige checklist gemaakt, die je kunt gebruiken om je thuiskantoor in te richten.

1. Een goede laptop

Ook een snelle laptop is onmisbaar voor thuiswerkers. Apple heeft een goede naam als het om snelheid gaat, maar ook laptops van andere merken kunnen razendsnel hun werk doen. Tip: ga je voor snelheid? Dan zijn gaming laptops een aanrader. Die zijn gemaakt om snel grote visuele bestanden van games te verwerken en hebben de beste processors. 

2. Een ergonomische werkplek

Veel freelancers onderschatten de noodzaak van ergonomisch werken, ‘een paar uurtjes op de bank op de laptop moet kunnen’ denken ze. Maar dit kan veel fysieke problemen veroorzaken, op de korte en lange termijn. Een verkeerde houding en het ontbreken van de juiste ondersteuning zorgt voor klachten aan rug, nek, schouders en kan heftige klachten aan spieren en gewrichten tot gevolg hebben. Zorg daarom voor de juiste tools, bijvoorbeeld: een ergonomisch bureau, een ergonomische bureaustoel, muis en toetsenbord.

3. De juiste tools en programma’s

Om thuis te kunnen werken heb je ook de juiste tools nodig. Een printer bijvoorbeeld, programma’s om cijfers en statistieken te verwerken, foto’s te bewerken, taken en content in te plannen etc. Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid, zodat je werkzaamheden niet stil komen te liggen door het ontbreken van dit soort zaken.

Meer tips voor thuiswerken? Lees: Thuiskantoor inrichten – 8 ultieme tools