5 redenen om te solliciteren op een baan in de klantenservice

Vroeger konden bedrijven zich onderscheiden met aanbod, maar product en prijs zijn al lang niet meer de enige troeven in de strijd om de consument. Klantbeleving is the key! Om voor de beste klantervaring te zorgen, hebben bedrijven goede ambassadeurs nodig: medewerkers die voor onvergetelijke ervaringen zorgen. Medewerkers zoals jij! Ben je op zoek naar een baan in de klantenservice? Of twijfel je nog en wil je meer weten? Wij hebben 5 voordelen van werken in de customer care voor je op een rij gezet.

1. Je kunt in elke sector aan de slag

Solliciteren op een baan in de klantenservice

Een baan in de klantenservice biedt je alle keuzevrijheid van de wereld als het om sectoren gaat. 90% van de bedrijven in Nederland werkt met een klantenservicemedewerker of een afdeling customer care. Zo kun je bijvoorbeeld aan de slag in de marketing & communicatie, de financiële sector, de retail, de zorg, bouw, juridische sector en elke andere denkbare branche. De keuze is aan jou!

2. Een baan in de klantenservice is veelzijdig

Het ene bedrijf is het andere niet en dat geldt ook voor het takenpakket van de klantenservice medewerker die er aan de slag gaat. Wat in ieder geval vaststaat is dat je dagelijks klantcontact hebt, maar de focus kan hierbij verschillen. Bij het ene bedrijf ligt die meer op sales en hulpvragen van bellers, terwijl je bij een andere ondernemer vooral administratieve taken hebt of je richt op klachtenafhandeling. Je bent letterlijk het eerste aanspreekpunt voor klanten en zet alles op alles om voor happy customers te zorgen! Parttime werken kan ook, een baan in de klantenservice is makkelijk te combineren met je gezinsleven en/of andere verplichtingen.

3. Je bent het stralende middelpunt op kantoor

Net zoals je het aanspreekpunt voor consumenten bent, en je dit ook voor je collega’s. Als klantenservicemedewerker zullen andere medewerkers vaak naar je toe komen met vragen, jij kent immers alle ins & out van de producten, diensten, prijzen en kunt ze adviseren over de beste oplossingen. En andersom leer jij ook weer van hun vragen.

Kom terecht in het leukste team, kom werken bij Webhelp!

Solliciteer op een baan in de klantenservice en word het stralende middelpunt op kantoor

4. Je kunt flexibel werken

Flexibel werken is het nieuwe werken! Als je via Webhelp aan de slag gaat bij een baan in de klantenservice, bepalen jullie samen je uren. Wil je fulltime werken? Parttime? In de avonduren? Of wellicht een x aantal uren vanuit huis? Alles is bespreekbaar. Zo kun je jouw werk gemakkelijk combineren met een gezinsleven, een andere baan en/of verplichtingen elders.

Leestip: Remote werken vanuit bella Italia

5. Kantoren bruisen van de inspiratie!

Moderne kantoorgebouwen bruisen van de inspiratie! Niet alleen qua inrichting, maar ook qua mogelijkheden om te meeten met klanten en collega’s. Schuif aan voor een brainstorm met je mede-specialisten en bedenk samen nieuwe middelen en mogelijkheden om je salestechnieken te verbeteren.

Overtuigd van een baan in de customer care? Bekijk de actuele vacatures en solliciteer direct online!