Smart verlichting thuis of op kantoor: Hé Google, licht aan!

Steeds meer Nederlanders stappen over op smart verlichting. Slimme lampen worden op afstand bediend, met een app of voice control. Je kunt ze koppelen aan Google Home, die regelt de rest voor je! “Hé Google, licht aan”, is alles dat je hoeft te zeggen. We hebben deze en alle andere voordelen van smart verlichting voor je op een rij gezet.

Smart verlichting

Smart verlichting kopen

Naast het gemak van de voice control, kun je smart verlichting ook met een app bedienen. Er zijn verschillende merken die slimme lampen verkopen. De bekendste is Philips Hue, maar er is ook een goedkopere variant: Nedis SmartLife, en zelfs de Lidl lanceerde haar eigen slimme lampenlijn. Een toegankelijk product dus. Meer dan 1,2 miljoen Nederlandse huishoudens (16%) maken inmiddels gebruik van slimme verlichting of schakelaars. Sinds 2017 is de verkoop met maar liefst 33 procent toegenomen.

Slimme verlichting thuis

Slimme verlichting met Google Home

In Google Home kun je elke lamp in je woonkamer, keuken, hal of slaapkamer koppelen en een herkenbare naam geven. Die zet je vervolgens met je app of stem aan, 1 voor 1 of allemaal tegelijk. En door verschillende scènes in te stellen, heb je voor elke gelegenheid passend licht. Gedimd blauw licht als je een film kijkt bijvoorbeeld, relaxed oranje voor tijdens het diner of een mix van verschillende kleurenscènes als je een feestje geeft!

Een ander voordeel van smart verlichting thuis, is dat je de mogelijkheid hebt om een timer in te stellen. Zo weten inbrekers niet wanneer jij op vakantie bent of een avondje weg.

Smart verlichting op kantoor

Ook op kantoor kan een smartsysteem uitkomst bieden, want daar wil je natuurlijk ook zoveel mogelijk automatiseren! Er is speciale software voor ondernemers, waarmee je de smartsystemen op kantoor centraal kunt bedienen. Het is dus niet zo dat alleen die ene collega, die de app op zijn telefoon heeft staan, het licht aan en uit kan zetten. Naast smart verlichting kiezen veel ondernemers ook voor slimme oplossingen voor klimaatregeling, schermen in en aan het pand, de intercom, toegangsbeveiliging en het energieverbruik.

Leestip: De voordelen van ledverlichting in huis

De voordelen van smart verlichting

  • Te bedienen met een app of met voice control
  • Stel verschillende lichtscènes in
  • De mogelijkheid om een timer in te stellen
  • Centraal te managen in speciale software voor ondernemers