Getest: Samsung Galaxy Note9 het beste toestel voor ZZP´ers

Als kersvers zelfstandig ondernemer komt er veel op je af. Je gaat voor het eerst factureren, BTW-aangifte doen en wellicht ook op zoek naar tools voor zakelijk gebruik. Een camera, laptop, telefoon. Dikke Titels zocht uit welke telefoon het best bij de ZZP’er past. De Samsung Galaxy Note9 kwam als winnaar uit de bus. Waarom?…

Zakelijke tools

Samsung Galaxy Note9 voor ZZP'ersDus je bent voor jezelf begonnen. Wauw, gefeliciteerd! Je KVK- en BTW-nummer op zak? Dan is het nu tijd om écht aan de slag te gaan. Afhankelijk van het beroep dat je uitoefent, zul je tools nodig hebben om te kunnen starten. Een zakelijke auto, een laptop, een camera. Wat in ieder geval vaststaat is dat je een telefoon nodig hebt. Elke klus begint immers met klantcontact en je wil ook tussentijds goed bereikbaar zijn voor (telefonisch) overleg.

De Note9 is – met zijn mega opslag, S Pen en Live Focus – een telefoon, laptop en camera ineen. Ideaal voor om onderweg op te werken en de beste plaatjes te schieten voor je website en social kanalen. Scheelt jou weer sjouwuurtjes met een grote laptop en zware camera. En met een alles-in-1-toestel hoef je ook geen andere aankopen te doen. Ka-ching!  We testen de Galaxy Note 9 specs op zakelijk gebruik.

Samsung Galaxy Note9 voor zakelijk gebruik

 

Altijd een pc op zak

Als ZZP’er zul je veel onderweg zijn. Netwerkavonden, klantafspraken en misschien moet je voor een klus ook wel eens op locatie zijn. Dan is het handig als je ter plekke kan bloggen, mailen en presenteren. Dankzij Samsung DeX heb je altijd een computer op zak. Hiermee koppel je jouw telefoon in no time aan een monitor of televisiescherm. In oudere Samsung-modellen moest je het toestel hiervoor in een docking station plaatsen, de Samsung Galaxy Note9 heeft een ingebouwde DeX docking. Kabeltje in je telefoon, kabeltje in je beeldscherm en gaan!

Een powerbank is zóó 2017

Ben je lekker op locatie aan het knallen, meldt het volgende probleem zich: batterij bijna leeg! Sja, niet overal is een stopcontact in de buurt en die powerbank doet ook maar tijdelijk dienst. Ook daar heeft Samsung aan gedacht bij de ontwikkeling van de Note9. De batterij gaat super lang mee. Minstens 24 uur, zelfs bij veelvuldig gebruik. Bijkomend voordeel is dat je batterij niet lang nodig heeft om volledig op te laden. Time = money!

S Pen met bluetooth

Ook de S Pen, die we al kenden van Samsung, is verder doorontwikkeld. De belangrijkste update – zeker voor zakelijk gebruik – is de bluetoothverbinding. Je gebruikt hem bijvoorbeeld als klikker om de volgende sheet van je presentatie te tonen of om je camera op afstand mee te bedienen ? Je hoeft de S Pen maar 40 seconden op te laden om hem een half uur te kunnen gebruiken.

Bouw aan je netwerk met je beste shot

Samsung Galaxy Note9 - bouw aan je ZZP netwerkWe zijn met z’n allen behoorlijk visueel ingesteld. Dat zal binnen jouw netwerk niet anders zijn. Als ZZP’er is het belangrijk om aan je netwerk te blijven bouwen. Ook online. Op je website en sociale kanalen. En hoe kan je dat nou beter doen dan door er visueel lekker uit te knallen? Een eerste indruk zegt veel en online is dat foto of video! De Samsung Galaxy Note9 heeft een dubbele 12 megapixel-camera en een dubbel diafragma. Daarnaast zijn een paar ‘slimme tools’ toegevoegd. Met Live Focus schiet je dag en nacht de beste kiekjes met een blurry achtergrond. En met een nieuwe focustool detecteert de camera een object haarscherp en kan je deze een themafilter geven. Altijd het perfecte plaatje voor je Insta stories dus.

SEO tekstschrijver MarloukSocial media uitbesteden of trainen

Facebook, Instagram, LinkdIn: je snapt het wel, maar iemand anders is er nét even iets beter in? Dan is social media uitbesteden verstandig. Ik – Marlouk – help je graag met socializen. Het is ook mogelijk om een social media training te boeken, waarbij ik op kantoor langskom om kennis te delen.

Diensten

Meer opslag dan de gemiddelde laptop

Doe je veel aan beeldbewerking? Sla je foto- en videomateriaal op in het werkgeheugen? Dan heb je power nodig. De Galaxy Note9 heeft een mega opslag, waarmee alles een stuk sneller gaat. Onderweg nog even de puntjes op de i zetten in het nieuwe logo dat je hebt ontworpen? Kan. De laatste hand leggen aan je presentatie? No problemo! De Samsung Galaxy Note9 heeft standaard een geheugen van 128GB, maar er is ook een 512GB variant. Meer dan de gemiddelde laptop! Ook handig voor ZZP’ers die in hun vrije uurtjes graag bingewatchen ?