Samenwerken met beauty influencers

Influencers hebben steeds meer invloed op trends in de consumentenmarkt. Ze zijn uitgegroeid tot online rolmodellen met duizenden, honderdduizenden en soms zelfs miljoenen volgers. Influencen in big business geworden. Er zijn verschillende opties in bereik, engagement en doelgroep voor bedrijven die willen promoten via influencer marketing. In dit artikel vertellen we je alles over de mogelijkheden van samenwerken met beauty influencers. 

Wat doet een beauty influencer?

Hoe werkt samenwerken met beauty influencers

Beauty influencer is een ander woord voor beauty vlogger of blogger. Iemand die dit professioneel doet biedt betaalde content aan op zijn of haar kanalen. De foto’s, video’s, blogs en Story posts van een beauty influencer richten zich op beautyproducten. Soms is dit in combinatie met een ander vakgebied: mode & beauty bijvoorbeeld, beauty & lifestyle of gezond leven & beauty. De influencer heeft een doelgroep opgebouwd die geïnteresseerd is in dit topic en tips en tricks van de vlogger aanneemt.

Op welke kanalen kun je samenwerken met beauty influencers?

Samenwerken met beauty influencers kan op elk denkbaar online kanaal. De meesten zijn actief op een social media-kanaal zoals: YouTube, Instagram of TikTok. Een eigen website kan ook. Dit biedt ruimte voor ruimte voor een combinatie van tekst en beeld, in de vorm van blogs en vlogs. Een eigen website kan ook een behoorlijk groot publiek hebben, onder 1 of meerdere doelgroepen. Op social media kun je het aantal volgers op het openbare profiel zien. Websitestatistieken moet je opvragen bij de eigenaar of koppelen aan een dashboard voor insights.

Hoe kun je als bedrijf samenwerken met beauty influencers?

Onbewust worden we voortdurend beïnvloed door media, gesprekken, foto’s, video’s en andere factoren waar we in ons dagelijks leven tegenaan lopen en voorbij scrollen. Over deze meningen en beeldvorming is nagedacht door marketeers, die hun producten en diensten bij ons willen promoten. Influencers gebruiken dezelfde marketingtechnieken. Ze hebben een waardevol netwerk met volgers opgebouwd, waarbij ze jouw merk promoten. Als bedrijf kan het lastig zijn om in direct contact te komen. Iedereen heeft de wereld van influencer marketing inmiddels ontdekt en populaire profielen worden overspoeld met PB verzoekjes. 

Dikke Titels & Promocial

Dikke Titels werkt samen met Promocial: een influencer platform met duizenden influencers in hun ledenbestand. Als bedrijf maak je simpel en snel een account aan en zet je opdrachten algemeen uit of onder een select groepje dat je zelf samenstelt. Hiervoor kun je o.a. zoeken op leeftijd, vakgebied, bereik, engagement rate en woonplaats. Het contact met de influencers verloopt via Promocial, dat fungeert als jouw persoonlijke influencer marketing team. We rollen samen met jou, op basis van de marketingdoelen en het budget, de beste strategie voor je influencer marketing uit. De campagne wordt volop gemonitord en influencers aangestuurd en, indien nodig, bijgestuurd.

Influencer marketing op basis van bereik

De meeste bedrijven die beginnen met influencer marketing, kijken in eerste instantie naar het bereik van het profiel. Dit is een belangrijke factor bij het bepalen van de prijs, maar zeker niet de enige troef. Het bereik geeft jou als bedrijf een indicatie van hoeveel mensen de foto, video of het blog zullen zien: van de vertoningen. Hoe meer vertoningen, hoe beter! Toch is de engagement (de betrokkenheid) van volgers ook belangrijk. De ideale mix is een combinatie van een groot bereik en een hoge engagement ratio.

Influencers worden op basis van bereik onderverdeeld in Nano, Micro, Meso, Macro en Mega influencers.

Nano influencers

Nano-influencers

Nano influencers hebben de eerste babysteps als professionele content creator gezet. Ze hebben een bescheiden bereik van maximaal 5.000 volgers. Dit close netwerk zorgt er wel voor dat ze in direct contact staan met hun doelgroep en erg betrouwbaar overkomen.

Micro influencers

Micro-influencers

Micro influencers hebben 5.000 tot 50.000 volgers en zijn ook nog relatief klein in de wereld van YouTube, Instagram en TikTok. Het zijn lokale en regionale helden, die op dit gebied in direct contact met hun volgers staan. Micro influencers groeien vaak nog door. Een permanente timeline post groeit mee in bereik.

Meso influencers

Meso-influencers

Meso influencers hebben een behoorlijk bereik van tussen de 50.000 en 100.000 volgers. Ze zijn vaak gespecialiseerd in een bepaald vakgebied, beauty influencers bijvoorbeeld. Als bedrijf richt je je hiermee tot een afgebakende doelgroep, waarmee je de kans op sales vergroot.

Macro influencers

Macro-influencers

Macro influencers bereiken meer dan 100.000 volgers met hun posts. Ze werken fulltime als influencer en nemen uitgebreid de tijd voor professionele fotoshoots, -studio’s en -locaties. Bedrijven die met 1 campagne snel een groot publiek willen bereiken, kiezen vaak voor een macro influencer.

Mega influencers

Mega-influencers

Mega influencers zijn de internationale celebrities in influencerland. Ze hebben een paar honderdduizend en soms zelfs meer dan een miljoen volgers. Als merk bereik je zo in 1 klap al deze mensen. Voor een samenwerking betaal je wel de hoofdprijs. Een foto post onder de €1.000,- kun je bij een mega influencer niet kopen.

Prijzen, kanalen en meer informatie

Wil je meer weten over de mogelijkheden van influencer marketing? De communicatiekanalen en contentvormen? Of een prijsindicatie zien, op basis van bereik? Wij hebben het voor je op een rij gezet in: Samenwerken met influencers? Zo doe je dat als bedrijf!

Influencer marketing op basis van engagement

Social media adverteren - samenwerken met beauty influencers

We hebben de engagement ratio in de vorige alinea al kort ingeleid. Het bereik van een influencer zegt namelijk niet alles over je kansen op succes. Hoe trouw de fanbase is speelt ook een grote rol. Een bekend gezicht van televisie kan heel veel volgers hebben, maar relatief weinig mensen die hij of zij echt kent. De foto’s of video’s worden wel aan veel mensen getoond, maar krijgen weinig likes. Andersom kan een nano of micro influencer als local hero juist een hele trouwe fanbase hebben. Zo zien we regelmatig dat iemand met 2.500 volgers 400 likes op een foto krijgt en iemand met 40.000 volgers 40 likes. Kijk als opdrachtgever dus ook altijd goed naar de ER, de engagement ratio. Als je samenwerkt met Dikke Titels en Promocial krijg je inzage in dit soort statistieken.

Andere doelgroepen op YouTube, Instagram en TikTok

Naast beauty influencers, zijn er ook andere populaire online thema’s, zoals: mode, sport,, lifestyle, healthy lifestyle, momlife, reizen, fotografie en ondernemen. Weet je niet goed hoe te beginnen? Wij hebben een handige how to gemaakt: Influencer marketing voor beginners.