Rob Jetten krijgt grijze haren van kamerformatie

Rob Jetten krijgt grijze haren van de kabinetsformatie van PVV. NSC, VVD en BBB. De D66-leider nam vandaag deel aan het kamerdebat over het eindverslag van informateur Kim Putters. Jetten sprak tijdens de interrupties o.a. zijn zorgen uit over een solide financieel beleid binnen een mogelijk Kabinet Wilders 1. En dat hij stress heeft over de te vormen coalitie blijkt niet alleen uit zijn woorden, Rob Jetten krijgt letterlijk grijze haren van de kamerformatie!

Debat eindverslag Kim Putters

Tijdens het kamerdebat over het eindverslag van Putters kwamen de leiders van de vier formerende partijen aan het woord en deelden hun kijk op de samenwerking. Wilders opende zijn spreken door nogmaals te laten blijken dat hij met tegenzin afstand heeft de gedaan van het premierschap. Verschillende interrupties over denkbeelden en uitspraken van de PVV uit het verleden, houden de formatie volgens hem alleen maar op.

Dilan Yesilgöz verloor veel tijd aan interrupties en werd er door GL-PvdA-leider Frans Timmermans o.a. van beschuldigd al aardig beïnvloed te zijn door Wilders, met de uitspraak: “Je kunt wel merken dat u richting een samenwerking met Wilders gaat”.

Het Torentje in Den Haag

Rob Jetten voelde NSC-leider Pieter Omtzigt aan de tand over de financiële stabiliteit en beslissingsbekwaamheid van een Kabinet Wilders 1. Eerder liet hij in een interview met BNR al blijken weinig vertrouwen te hebben in deze coalitie. “Ik twijfel of dit een goed kabinet wordt”, zegt D66-leider en demissionair minister van Klimaat en Energie Rob Jetten tegen BNR over het voorgestelde programmakabinet van PVV, NSC, VVD en BBB. “De opdracht na vandaag is volgens mij dat deze vier partijen nu eindelijk eens tempo moeten gaan maken”.

Rob Jetten krijgt grijze haren

Rob Jetten krijgt grijze haren van kamerformatie

Dat Jetten stress heeft over de mogelijk nieuwe coalitie blijkt niet alleen uit zijn woorden, de politicus wordt letterlijk ‘grijs van al het gezeik’. Tijdens zijn interruptie is goed te zien dat zijn zwarte coupe langzaam licht begint te worden. Zeker wanneer hij opzij kijkt. Ik ben benieuwd hoe lang de formatie nog gaat duren en wat er dan nog over is van de coupe van Jetten!

Leestip: 80’s kapsels terug van weggeweest!